| | |

עוגת ספוג תפוזים ושוקולד עם קצפת

חווית טעמים משגעת ועשירה
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.50 על ידי 14 דירוגים
עוגת ספוג תפוזים ושוקולד

נמאס לכם מעוגות השוקולד ועוגת התפוזים השגרתיות? אז הגיע הזמן לשלב לעוגה אחת עם חגיגה של טעמים!

קבלו מתכון לעוגת ספוג תפוזים ושוקולד עם חווית טעמים משגעת המשלבת חמיצות עדינה ממיץ התפוזים, ומתיקות מפנקת מהשוקולד העשיר, המשתדכים לקצפת רכה ועשירה בנגיעות תפוזים.

עוגה מופלאה הממלאת את הבית בריחות מגרים, ומרשימה את כולם בטעמים נדירים ובלתי נשכחים. אין סיכוי שלא מכינים!

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

 

עוגת ספוג תפוזים ושוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת ספוג תפוזים ושוקולד

עוגת ספוג תפוזים ושוקולד עם קצפת

חווית טעמים משגעת ועשירה
ציון 4.50 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

2 תבניות מלבניות חד פעמית משומנות או תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה משומן
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבלילת הספוג:

  • 5 ביצים גדולות שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס קמח תופח
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

לקרם השוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 20 גרם מחמאה

לקצפת בטעם תפוז:

  • 1 ½ כוסות מיץ תפוזים
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה פרווה
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ להגשה

אופן ההכנה

  • נחמם תנור על 180 מעלות.
  • נקציף את הביצים שלמות עם מעט מלח. נוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת בלילה תפוחה וחזקה.
  • נוריד את מהירות המיקסר למינימום ונוסיף שמן וקמח. נמשיך להקציף עד שהקמח נטמע בבלילה.
  • נגרד את השוקולד בפומפיה צפופה ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • לצקת את הבלילה ל-2 תבניות או לתבנית תנור, ונאפה אפייה רגילה למשך עשרים דקות.
  • בזמן שהעוגה בתנור, נחמם על בן מארי או מיקרוגל את מצרכי השוקולד למרקם חלק וסמיך. נניח בצד.
  • בקלחת נקיה נרתיח את מיץ התפוזים ואבקת הסוכר לעשר דקות על להבה גבוה (חשוב לצמצם את המיץ עד שמתקבל סירופ סמיך מאוד)
  • נניח את הסירופ בצד. כשהעוגה מוכנה נבריש מעט מהסירופ על כל העוגה.
  • אם אופים בתבנית תנור, מחלקים את העוגה ל 2 חלקים.
  • נקציף את השמנת מתוקה כמה דקות, נוסיף את הפודינג וניל ונמשיך להקציף לקצפת חלקה ותפוחה.
  • נוסיף מיץ תפוזים לקצפת ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • להרכבת העוגה - נמרח על שכבה אחת של העוגה מהשוקולד בנדיבות, ואז נניח את השכבה השניה. נמרח מהקצפת בנדיבות וניישר קצוות.
  • נכניס למקרר לשעה כשהעוגה סגורה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת ספוג תפוזים ושוקולד


שאלות נפוצות: עוגת ספוג 

מהסירופ תפוזים שהכנו מוסיפים גם לקצפת?
בדיוק. רק חשוב שהסירופ יהיה סמיך מאוד.
שווה לנסות בלי הקצפת למעלה?

בהחלט שאפשר ללא הקצפת, אבל עם גנאש מושלם!


מה חושבים על: עוגת ספוג

עוגת ספוג תפוזים ושוקולד
קריסטינה איסקוב: "תודה על עוד מתכון מושלם!"
עוגת ספוג תפוזים ושוקולד
שרה אדר: "הכנתי! מתכון טוב עם קצת שינויים!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:עוגת ספוג תפוזים ושוקולד – פרח גבסו

Similar Posts

6 Comments

    1. היי חני,
      בהחלט, רק לשים לב לזמנים, ייתכן שיהיה צורך לאפות קצת יותר. תלוי בתנור.
      בהצלחה!

  1. בוקר טוב . אני מעונונת להכין עוגת מספר 3 בגודל 3A . האם הכמות הזו של עוגת הספוג מספיקה לשתי שכבות בתנית של תנור. אשמח לקבל תשובה . תודה

    1. היי מלי, המתכון מתאים להכנת עוגת מספר אחד בשתי שכבות, בגודל דף A4. ל A3 להערכתנו תצטרכי להכפיל.
      את מוזמנת להיעזר בסרטון ההכנה במתכון כאן.
      מקווים שעזרנו
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements