אושפלו - תבשיל אורז ובשר הכי טעים שיש
חווית טעמים מיוחדת ומענגת
כאשר מתחשק ארוחת צהריים מזינה ומשביעה עם טעם מיוחד, אז התבשיל הבוכרי הכי טעים שיש תמיד יסגור לכם את הפינה!
קבלו מתכון לאושפלו – תבשיל מסורתי טעים בטירוף, המשלב בשר עסיסי ומתובל היטב, עם אורז רך ודקיק והמון ירק המשדרג את הטעם ברמות.
מנה מושלמת לארוחת צהריים שתמיד מניבה חווית טעמים משגעת המרשימה את כל מי שטועם. אין סיכוי שלא מכינים!
מתכון באדיבות: חן נפתלי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 1 קילו בשר (איזה סוג שאוהבים)
- 3 בצלים
- 5 גזרים
- 3-4 שיני שום
- 3 כוסות אורז (עדיף אורז עגול או בסמטי)
- 6 כוסות מים רותחים
- גרגירי חומוס משימורים או סנפרוסט (לא חובה)
תבלינים:
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 ½ כפות של מלח
- 1 כף זרעי כמון (אם אין אפשר כמון טחון)
- מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
- מרתיחים את הבשר כשעה עד שעה וחצי על הגז.
- בינתיים לקצוף את הבצלים לקוביות בינוניות, ומקלפים את הגזרים וחותכים אותם לרצועות. מקלפים את השום וחותכים לרבעים.
- אחרי שמרתיחים את הבשר, נתחיל בטיגון הבצל על שמזהיב מעט, ואז נוסיף את הגזר ונמשיך בטיגון ביחד.
- לאחר מכן נוסיף את השום לטיגון קצר, ואז נוסיף את הבשר ונערבב.
- מתבלים היטב ואז נשפוך מעל את האורז עם 6 כוסות מים רותחים. אפשר להוסיף גרגירי חומוס אם אוהבים.
- נבשל למשך 25 דקות בערך, ואז נכבה את הגז ונותנים לסיר מנוחה של עוד עשר דקות בערך, בלי לפתוח את המכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: אושפלו
האם כשמרתיחים את הבשר לא מוסיפים עלי דפנה או משהו? רק מים? בעיקרון לא מוסיפים, אני הוספתי מעט עלי דפנה וקצת פלפל אנגלי אני אוהבת את הארומה שזה נותן. |
לגבי הבשר מה מומלץ? אני שמתי צלעות עגל. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
היי
רציתי לשאול אם אני משתמשת באורז בסמטי האם צריך להשרות את האורז לפני הבישול❓
מים רותחים או פושרים ❓
וכמה זמן השריה❓
אשמח לתשובה בהקדם
תודה רבה🙏🏽
היי יעל,
אין צורך להשרות את האורז לפני הבישול.
בהצלחה!