| | |

מתכון לסלט חצילים בתנור

 סלט חצילים בתנור, פשוט ומהיר להכנה. סלט צבעוני ומפנק לארוחת השבת!
בהשראת: תהילה גיל
ציון 4.51 על ידי 129 דירוגים
סלט חצילים

סלט חצילים בתנור, שמכינים במהירות, מוסיף ייחוד ומעשיר את ארוחת השבת ברמות! חובה להכין!

מי שאוהב חצילים ודאי אוהב אותם בכל צורת הגשה שיש. אצלנו בבית סלט חצילים הוא סלט חובה בארוחת השבת והוא תמיד הראשון שנגמר!

קבלו מתכון לחצילים בתנור, שמכינים ממש בקלות! סלט  שלוקח כלום זמן עבודה ואפס מאמץ! חציל בתנור שמוסיף צבע לשולחן ארוחת השבת, משדרג כל ביס בארוחה ועושה אותה מהנה ומחייכת יותר!

ספר המתכונים של תהילה גיל

 

סלט חצילים בתנור
צילום: תהילה גיל

למה באמת כדאי לכם: חצילים בתנור

  • לא תאמינו כמה קל להכין סלט חצילים בתנור שכולם יטרפו!
  • חציל בתנור בריא יותר מסלט חצילים מטוגנים!
  • סלט טעים מאוד המקשט את שולחן האוכל ומעשיר כל ביס!
  • סלט עשיר שמוסיף ייחוד לארוחת השבת ומבדיל אותה משאר ימי השבוע!

שורה תחתונה: אוהבים חצילים? מכינים סלטים לארוחת השבת? אז זה ללא ספק סלט חובה בשבילכם!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

סלט חצילים

מתכון לסלט חצילים בתנור

 סלט חצילים בתנור, פשוט ומהיר להכנה. סלט צבעוני ומפנק לארוחת השבת!
ציון 4.51 על ידי 129 דירוגים
לדרג
באדיבות: תהילה גיל

המצרכים

  • 2 חצילים
  • 1 גמבה
  • מלח (קורט)
  • שמן זית (לפי הטעם)

לרוטב:

  • 1 בצל
  • 1 מלפפון חמוץ
  • כמון (לפי הטעם)
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף מיץ לימון
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • פורסים את החצילים, ומסדרים אותם בתבנית תנור על נייר אפייה.
  • בוזקים מעל מלח ואז מורחים כל פרוס עם שמן זית משני הצדדים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות על גריל עד להזהבה.
  • צולים את הגמבה, מקלפים ופורסים לרצועות.

לרוטב:

  • קוצצים את המלפפון החמוץ, הבצל ורצועות הגמבה, ואז מוסיפים את שאר החומרים.
  • לאחר אפיית החציל, מסדרים בכלי, ומפזרים מעל את הרוטב.

הערות וטיפים

הכמויות לפי בחירתכם!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חציל בתנור
צילום: תהילה גיל

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

10 Comments

  1. 5 stars
    הכנתי את סלט ויצא ממש מיוחד!!
    מומלץ מאד לאפות בתנור את הגמבה ג"כ כי זה יוצא מאד טוב,
    מחכים שהגמבה תתחיל קצת לקבל צבע ואז מוציאים מהתנור.
    מתכון מוצלח ביותר!!!
    יישר כוח
    שבת שלום!!

  2. שכחת משהו חשוב ביותר ברוטב הזה. אלה חצילים שאני מכירה מאז שהייתי ילדה מאוד קטנה כי השכנה הבולגריה שלי תמיד הכינה אותם והיא שמה ברוטב גם שום ודי הרבה וזה מצה שעושה את כל ההבדל בטעם. ואפשר להשתמש בחומץ בלזמיקו בהיר, או בחומץ תפוחים אם אוהבים יותר ותמיד עם תערובת של לימון אפשר להוסיף גם גרד קליפת לימון אם אוהבים. זה מאכל הכי טעים שיש. אני אוהבת אותט על לחם מרוח בחמאה עם פרוסות החצילים האלה. זה פשוט נהדר. עושה טעם של עוד בעיקר אחא=רי יום או יומיים במקרר.

    1. היי שרה!
      תודה רבה על התגובה ושמחים ששיתפת אותנו בחוויה האישית שלך עם הסלט, נשמע יוצא מן הכלל 🙂

  3. בס"ד

    תודה! נראה טעים!

    האם אפשר לדלג/להחליף את החומץ?

    שבוע טוב

    אם אפשר להציע משהו על מנת לייעל: כדאי לוותר על החלק של "למה כדאי..". יש תיאור לפני כן ואין צורך להוסיף שוב; כך גם מגיעים למתכון
    מבלי לדפדף זמן ארוך; אנו בטוחים שהמתכון מוצלח גם בלי "היה כדאי..".

    1. היי אמונה,
      אפשר לוותר על החומץ.
      תודה ששיתפת אותנו בדעתך, ניקח את הדברים לתשומת ליבנו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?