עוגת שוקולד קוקוס עם גבינה ב-10 דקות
מבסיס שוקולדי ועסיסי עם מלית חלומית
לכל אוהבי השוקולד, ובמיוחד לחובבי הקוקוס גם, תכירו את עוגת השבת שתעשה לכם את השבוע ותמלא אותו בטעמים שישאירו אתכם מעולפים!
קבלו מתכון לעוגת שוקולד קוקוס עם גבינה שמכינים בלי מיקסר וב-10 דקות בלבד, ובתמורה מטעם שלא מתפשר, המשלב בסיסי שוקולדי עם קוקוס עסיסי, המשתדך לשכבות גבינה עשירות, וציפוי שוקולדי מושחת.
עוגה קלה וקלילה המקבלת עסיסיות ומתיקות מטריפה. איך שכל ביס נמס לכם בפה ונותן טעם פשוט מענג, מיד מבינים על מה מדובר!
מתכון באדיבות: יפה דודיאן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 26
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- 1 ½ כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 3 כפיות נס קפה
- 3 ביצים
- 1 כוס חלב
- 1 כוס אבקת קקאו
- 1 שקית אבקת אפייה
לתערובת הגבינה:
- ½ כוס קוקוס
- 1 ביצה
- ½ כוס סוכר
- ½ בקבוק תמצית וניל
- 1 גבינה לבנה (250 גרם)
לציפוי:
- 1 חבילה שוקולד חלב
- ½ שמנת מתוקה (125 גרם)
אופן ההכנה
- בקערה שמים את הקמח, כוס וחצי סוכר, כוס שמן, 3 כפיות נס קפה, 3 ביצים, כוס חלב וכוס קקאו. מערבבים היטב ואז מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. שופכים לתבנית.
- בקערה שמים את כל המרכיבים לתערובת הגבינה, ומערבבים לאיחוד.
- עושים גומות בעוגת השוקולד ושמים בכל גומה קצת מתערובת הגבינה
- על כל גומה כמו בתמונה שמים קוביית שוקולד
- אופים בתנור אפייה רגילה על חום 170 מעלות עד שמוכן
- מוציאים מהתנור וממיסים 1 שוקולד חלב עם חצי שמנת מתוקה, ומורחים מעל לעוגה.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד קוקוס
האם צריך לאפות את החלק של עוגת השוקולד לפני שעושים גומות לגבינה? לא פשוט שמים בתבנית עד שמכינים את תערובת הגבינה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
3 כוסות קמח נשמע הרבה התחתית לא יומאת יבשה כך?
היי טלי, התחתית והעוגה ככל יוצאת מושלמת בול עם הכמויות האלו, לא לדאוג. עשרות כבר הכינו מאז שפרסמנו וגם לך יצא טעים. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
חצי בקבוק תמצית וניל? בטוח? ?
היי פנינה, אפשר להתשמש בתמצית וניל יותר איכותית ואז 1-2 פקקים יספיקו. כל מה שתבחרי הטעם יוצא מושלם לא לדאוג 🙂
בהצלחה ובתיאבון ♥
העוגה יצאה יבשה מאוד. אכזבה גדולה
היי רונית, בבקשה כמה טיפים שהעוגה תצא טעימה ועסיסית ולא יבשה:
לוודא שימוש בכמויות נכונות של שמן או ביצים, להיזהר מזמן אפייה ארוך מדי, מהקצפת או ערבוב יתר של המצרכים, להשתמש בתבנית הולמת ולא גדולה מדי, לאפות בטמפרטורה הנכונה ולא על חום נמוך מדי, ואלא אם מצויין אחרת – עדיף להימנע ממצב “טורבו” בעוגות שנוטה לעיתים לייבש אותן. בכל מקרה תמיד אפשר לנסות את הטיפ הזה שנותן לעוגה עסיסיות בקישור כאן , להכין ממנה כדורי שוקולד, או למלא בקרם (שמנת מתוקה+ אנסטנט פודינג), כמו עוגת טורט.
מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון!
צוות מתוקים
התמונה מזוויעה….
היי חיפאית ותיקה, המתכון הזה גם ותיק והתמונה המקורית הינה בת כמה שנים. ממליצים לך בחום להכין, לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו http://www.facebook.com/groups/metukimgroup ונשמח להוסיף אותה גם לאתר שכולם יתרשמו!
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
שלום הכוונה לכוס קקאו אבקה או קקאו נוזלי מוכן לשתי?
היי פריחה, הכוונה לכוס אבקת קקאו לאפייה.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים