| | |

עוגת קפה שוקולד וקוקוס מטריפה

טעם עשיר עם קרם חלומי
בהשראת: נעמי שושן
ציון 4.54 על ידי 113 דירוגים
עוגת קפה שוקולד

לכל מכורי הקפה הרבים שבינינו, עוגה נדירה זו היא בול בשבילכם, כי אין מענג יותר מעוגת קפה מעלפת על הבוקר!

קבלו מתכון לעוגת קפה שוקולד וקוקוס מטריפה, המקבלת רכות מפתיעה עם בסיס שוקולדי רטוב בסירופ מתוק, המשלב קוקוס עסיסי והמון אגוזים מפנקים, ומשתדך לקרם קפה עשיר במיוחד.

עוגה נדירה המספקת חווית טעמים רחבה וכל כך עשירה שאף אדם שפוי לא יכול לעמוד בפניה, במיוחד ליד כוס חמה של קפה בצד!

מתכון באדיבות: נעמי שושן

ספר המתכונים של נעמי שושן

 

עוגת קפה שוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת קפה שוקולד

עוגת קפה שוקולד וקוקוס מטריפה

טעם עשיר עם קרם חלומי
ציון 4.54 על ידי 113 דירוגים
לדרג
באדיבות: נעמי שושן

ציוד

תבנית 24

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס קוקוס
  • 1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
  • ½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
  • 50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית נס קפה

לסירופ:

  • 3 כפיות סוכר
  • 1 כוס מים רותחים

לקרם קפה:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית נס קפה

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב.
  • מוסיפים את החלמונים ואז מקציפים למשך כמה שניות. לאחר מכן מוסיפים אבקת אפייה, נס קפה, וממשיכים להקציף כמה שניות.
  • מוסיפים את השוקולד, קוקוס, אגוזים ופירורי לחם.
  • נקפל עם כף או לקקן את הכל בעדינות, ולצקת לתוך התבנית כשהיא משומנת היטב.
  • אופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
  • להכנת הסירופ - מערבבים יחד עד שהסוכר נמס ויוצקים על העוגה.
  • להכנת הקרם קפה - מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים, ומתחילים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
  • לצקת מעל העוגה ומיישרים, למעלה מפזרים פצפוצי שוקולד.
  • מכניסים לקירור מס׳ שעות במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת קפה שוקולד


שאלות נפוצות: עוגת קפה שוקולד

באיזה מכשיר את מגרדת שוקולד?
פומפייה.
העוגה בלי קמח?
כן העוגה בלי קמח. אבל יש בה פירורי לחם שאפשר להחליף לאגוזים טחונים. אני השתמשתי עם פירורי לחם רגילים לא מתובלים.

מה חושבים על: עוגת קפה שוקולד

עוגת קפה שוקולד
טלי יעקב: "יצא מהמם!"
עוגת קפה שוקולד
פרח בר-חדד: "נכנסה למקרר!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:עוגת קפה שוקולד וקוקוס מטריפה – נעמי שושן

Similar Posts

28 Comments

  1. העוגה נראית מהממת.יש לי בבית את כל המוצרים. מחר בטוח אני עושה אותה. אך איך משתפים את המתכון??

  2. 5 stars
    אחת העוגות הטובות שהכנתי אי פעם.
    תודה על מתכון מעולה ,
    במקום פירורי לחם הוספתי עוד אגוזים.
    חגיגית, טעימה , יפה וקלה להכנה.

  3. היי, לצקת את כל כוס המים הממותקים(1כוס) ?
    האם העוגה חמה כאשר יוצקים ומה טמפרטורת הנוזל?
    תודה

  4. 4 stars
    עוגה אוורירית ומאוד טעימה!!
    הולכים להכין אותה קבוע!

    רק הקרם…
    2 מיכלים של שמנת? הכוונה 500 מל' סה״כ?
    יצא מאוד מוזר עם כל הפודינג.. נראה לי אפשר לשים רק חצי חבילה, יצא לנו מעוד כבד.

    1. היי אלמוג, אכן הכוונה ל 500 מ"ל, ייתכן שהקצפת יותר מדי את הקרם ויצא כבד, לא נורא! שמחים שאהבת בכל זאת ♥ את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

    1. היי שמרית, אגוזים טחונים אפשר להמיר בד"כ לקמח באותו משקל של כי הם מהווים מסה יבש. חשוב לזכור שאגוזים בוגיהם השונים הינם עתירי שומן ולכן מבחינת מרקם, יהיה אמנם עשיר יותר עם אגוזים, אבל גם כבד ודחוס יותר – לעומת אם משתמשים בקמח.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

      1. היי, אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים קצוצים במקום. אך היינו ממליצים להכין את המתכון כמו שהוא כי הקוקוס חלק חשוב מהמרקם והטעם, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?