עוגת קפה שוקולד וקוקוס מטריפה
טעם עשיר עם קרם חלומי

לכל מכורי הקפה הרבים שבינינו, עוגה נדירה זו היא בול בשבילכם, כי אין מענג יותר מעוגת קפה מעלפת על הבוקר!
קבלו מתכון לעוגת קפה שוקולד וקוקוס מטריפה, המקבלת רכות מפתיעה עם בסיס שוקולדי רטוב בסירופ מתוק, המשלב קוקוס עסיסי והמון אגוזים מפנקים, ומשתדך לקרם קפה עשיר במיוחד.
עוגה נדירה המספקת חווית טעמים רחבה וכל כך עשירה שאף אדם שפוי לא יכול לעמוד בפניה, במיוחד ליד כוס חמה של קפה בצד!
מתכון באדיבות: נעמי שושן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
תבנית 24
המצרכים
לעוגה:
- 4 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס קוקוס
- 1 כוס אגוזי מלך (לטחון דק דק)
- ½ כוס פירורי לחם (אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום)
- 50 גרם שוקולד מריר (מגורד דק דק)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית נס קפה
לסירופ:
- 3 כפיות סוכר
- 1 כוס מים רותחים
לקרם קפה:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית נס קפה
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב.
- מוסיפים את החלמונים ואז מקציפים למשך כמה שניות. לאחר מכן מוסיפים אבקת אפייה, נס קפה, וממשיכים להקציף כמה שניות.
- מוסיפים את השוקולד, קוקוס, אגוזים ופירורי לחם.
- נקפל עם כף או לקקן את הכל בעדינות, ולצקת לתוך התבנית כשהיא משומנת היטב.
- אופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
- להכנת הסירופ - מערבבים יחד עד שהסוכר נמס ויוצקים על העוגה.
- להכנת הקרם קפה - מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים, ומתחילים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
- לצקת מעל העוגה ומיישרים, למעלה מפזרים פצפוצי שוקולד.
- מכניסים לקירור מס׳ שעות במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת קפה שוקולד
באיזה מכשיר את מגרדת שוקולד? פומפייה. |
העוגה בלי קמח? כן העוגה בלי קמח. אבל יש בה פירורי לחם שאפשר להחליף לאגוזים טחונים. אני השתמשתי עם פירורי לחם רגילים לא מתובלים. |
מה חושבים על: עוגת קפה שוקולד


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
אחת העוגות הטובות ביותר שהכנתי עד היום.
היי ענתי,
מעולה, שמחים מאוד שאהבת 🙂
מוזמנת להעלות תמונות בקבוצה
היי, האם ניתן להחליף את פירורי הלחן הקמח מצה? כל שיתאים לפסח?
העוגה נאאת מזמינה מגרה וטעימה , אני אכין אותה בהחלט!!
אפשר להמיר את הפירורי לחם בקמח מצה כדי שהעוגה תהיה כשרה לפסח?
היי לירז! כן, אפשר להמיר בקמח מצה. בהצלחה 🙂
מוזמנת להעלות תמונה לפוסט שלנו בקבוצה: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
יש לך מתכונים מהממים ניסיתי הרבה ממש כל הכבוד
העוגה נראית מהממת.יש לי בבית את כל המוצרים. מחר בטוח אני עושה אותה. אך איך משתפים את המתכון??
אחת העוגות הטובות שהכנתי אי פעם.
תודה על מתכון מעולה ,
במקום פירורי לחם הוספתי עוד אגוזים.
חגיגית, טעימה , יפה וקלה להכנה.
איזה כיף לשמוע שולי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי, לצקת את כל כוס המים הממותקים(1כוס) ?
האם העוגה חמה כאשר יוצקים ומה טמפרטורת הנוזל?
תודה
התנאי למזיגה על העוגה: או שגם העוגה וגם הסירופ חמים. או שרק אחד מהם חם. בהצלחה!
עוגה אוורירית ומאוד טעימה!!
הולכים להכין אותה קבוע!
רק הקרם…
2 מיכלים של שמנת? הכוונה 500 מל' סה״כ?
יצא מאוד מוזר עם כל הפודינג.. נראה לי אפשר לשים רק חצי חבילה, יצא לנו מעוד כבד.
היי אלמוג, אכן הכוונה ל 500 מ"ל, ייתכן שהקצפת יותר מדי את הקרם ויצא כבד, לא נורא! שמחים שאהבת בכל זאת ♥ את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
עוגה מצויינת. קלה וטעימה ברמות על
איזה כיף תודה על הפרגון מיטל שמחים שאהבת – תמיד תענוג לשמוע! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אין שמן
היי אתי, נכון, העוגה ללא קמח וללא שמן. בהצלחה!
הי, תודה על המתכון. לא ראיתי באיזה גודל תבנית?
היי יעל, את המתכון יש להכין בתבנית 24. בהצלחה ובתיאבון ❤️
שכחת קמח
היי רינה, העוגה בלי קמח. בהצלחה ובתיאבון ♥
האם אפשר להחליף את האגוזים או פירורי הלחם בפרג?
היי יורם,
אכן כן, בהצלחה 🙂
מה אפשר במקום אגוזים לאלרגנים??
היי שמרית, אגוזים טחונים אפשר להמיר בד"כ לקמח באותו משקל של כי הם מהווים מסה יבש. חשוב לזכור שאגוזים בוגיהם השונים הינם עתירי שומן ולכן מבחינת מרקם, יהיה אמנם עשיר יותר עם אגוזים, אבל גם כבד ודחוס יותר – לעומת אם משתמשים בקמח.
בהצלחה ובתיאבון ♥
צוות מתוקים
אפשר בלי קוקוס ?
היי, אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים קצוצים במקום. אך היינו ממליצים להכין את המתכון כמו שהוא כי הקוקוס חלק חשוב מהמרקם והטעם, בהצלחה!