Advertisements
|

גביניות שמרים משגעות

בצק רך וארומט עם מלית עשירה
בהשראת: חגית אלקבץ
ציון 4.54 על ידי 47 דירוגים
גביניות
Advertisements

שבת זו מתפנקים עם אחד ממאפי השמרים הכי מתוקים וטעימים בארץ שכולם אבל כולם אוהבים!

קבלו מתכון לגביניות שמרים נדירות ושמנמנות, עם בצק חלומי, רך וארומטי, המשתדך למלית גבינה עשירה הנמסה בפה עם המון צימוקים בפנים.

מפסיקים להזיל ריר מול המאפיות ומכינים גבינ‎יות מושלמות אלה בגרסה עוד יותר טעימה אצלכם במטבח!

מתכון באדיבות: חגית אלקבץ

ספר המתכונים של חגית אלקבץ

 

גביניות
תמונה באדיבות: Robin Schenk

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

Advertisements

גביניות

גביניות שמרים משגעות

בצק רך וארומט עם מלית עשירה
ציון 4.54 על ידי 47 דירוגים
לדרג
כמות 17 יחידות
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

שלב ראשון

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף קמח
  • ½ כוס מים חמימים

שלב שני

  • 50 גרם נטורינה מומסת
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה + 1 חלבון
  • 2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט
  • 3 כוסות קמח

למלית:

  • 1 חבילה גבינת "טוב טעם"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' (250 גרם)
  • 1 כף קורנפלור
Advertisements

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הכף שמרים,כף סוכר, כף קמח וחצי כוס מים חמימים. מערבבים ואז מכסים למשך 10 דקות.
  • לאחר מכן מוסיפים את הנטורינה, חצי כוס סוכר, שקית סוכר וניל, ביצה שלמה פלוס חלבון, 2 כפות שמנת חמוצה ו-3 כוסות קמח.
  • ללוש היטב את הבצק, מקמחים מעט ומתפיחים לשעה.
  • מרדדים את הבצק למלבן ענקי, ומורחים מלית על כולו (אפשר גם להוסיף צימוקים).
  • מגלגלים לרולדה ארוכה, ובעזרת חוט חותכים חתיכות ברוחב של 2-3 ס"מ.
  • טובלים את החלק התחתון באבקת סוכר, ומניחים בתבנית להתפחה של 20 דקות.
  • מורחים מעל את החלמון ששמרנו עם יתרת השמנת החמוצה / יוגורט.
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
  • מפזרים אבקת סוכר מעל.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מה חושבים על: גביניות שמרים

גביניות
ליאורה שור: "הכנתי מומלץ בחום!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: גביניות שמרים שמנמנות – חגית אלקבץ

Advertisements

Similar Posts

45 Comments

    1. היי נעמי,
      את יכולה להשתמש פשוט בכוס מידה אוניברסלית או בכל כוס אחרת, העיקר שאת עושה בה שימוש לכל אורך המתכון.
      בד"כ, חבילה סטנדרטית של גבינת טוב טעם משקלה 250 גרם.
      בהצלחה 🙂

    1. היי חן!
      אנחנו לא ממליצים מפני שהמרקם של שתי הגבינות האלה שונה.
      טוב טעם, כשהיא נאפית, היא נעשית אפילו מוצקה יותר בשל התאדות הנוזלים בחום. זהו המרקם המושלם למילוי גביניות.
      מסקרפונה, בחום של התנור, לא תחזיק מעמד באותה צורה.
      מקווים שהצלחנו לעזור, בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂

    1. היי רינה!
      יוצא בערך כ-20 יחידות, תלוי בגודל שאת מכינה אותן.
      בהצלחה 🙂

  1. היי, לא הבנתי את עניין הביצים
    2 ביצים שלמות ועוד חלבון אחד?
    אפשר להחליף את התחליף חמאה בחמאה?

    1. היי עדן!
      נכון, 2 ביצים שלמות + חלבון.
      את בוודאי יכולה להחליף לחמאה באותה הכמות.
      בהצלחה 🙂

  2. 5 stars
    עשיתי.
    מתכון מוצלח מאד. הבצק מצויין והולך להיות "בצק הבית". המלית מצויינת.
    תודה על המתכון

  3. שלום לכם האם ניתן לאפות בטורבו היות ובסרטון יש לה תבנית גדולה לכל הכמות ולי יש תנור רגיל

  4. מתכון באמת מצוין! הכנתי לראשונה גביניות למרות שממש חששתי יצא מושלםםםםם,(הדבר היחיד ששיניתי הכנתי עם חמאה רגילה) עצה שלי אל תחכו שיקבלו צבע זה יותר טעים שזה בהיר יותר שחום זה קשה ולא טעים

  5. 5 stars
    יצא מאוד טעים, שמתי כמעט 5 כוסות קמח במתכון כדי להגיע לבצק הרצוי, ונאפה בתנור קרוב לחצי שעה. תודה!

  6. 5 stars
    שלום לך..תודה על המתכון המוצלח..הבצק נוח לעבודה .התוצאה נהדרת..היום אני מכינה פעם שניה..זה יהיה מתכון שמור בין הטובים ביותר..שוב תודה ושבת שלום

    1. היי רותי, נטורינה זה תחליף חמאה טבעוני פרווה לחמאה או מרגרינה ללא שומן טראנס שמיוצר מקוקוס, ככה נראית האריזה.
      בהצלחה ובתיאבון ♥

  7. היי שלום
    אני לא משתמשת בנטורינה/מרגרינה וגם לא בחמאה. האם ניתן להמיר את הנטורינה בשמן? ואם כן, כמה שמן?
    המון תודה!

    1. היי נעה, את המתכון הזה לא ניסינו עם שמן והיינו ממליצים להחליף מקסימום לחמאה. לחלופין נשמח להמליץ על מתכון נפלא של גביניות של פעם שמכינים עם שמן. בהצלחה ובתיאבון ♥

    1. היי עדנה, אפשר להמיר לפי היחס הזה:
      1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים (לחים) = 1 שקית (50 גרם) שמרי בזק "שמרית" = 2 כפות (22 גרם) שמרים יבשים
      בהצלחה ובתיאבון ♥

      1. היי מטי!
        המתכון כולל שתי ביצים + חלבון אחד. אם תיכנסי אליו תוכלי לראות שהן מופיעות ברשימת המצרכים.
        בהצלחה 🙂

    1. היי פולה, ממליצים לך בחום על שני המתכונים האלה 1 ו 2 לשם הכנת מאפה שמרים קינמון.
      מקווים שעזרנו
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

    1. היי שונטל, אין צורך במלח. ובהכנת הבצק ישנם שני שלבים – קודם בקערה שמים את הכף שמרים,כף סוכר, כף קמח וחצי כוס מים חמימים. מערבבים ואז מכסים למשך 10 דקות. ורק אז בשלב השני משתמשים ב 3 כוסות הקמח.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

      1. היי אילנה, בהחלט אפשר. הבצק הוא בצק שמרים מעולה לכל מיני מאפים לרבות גבינות.
        בהצלחה ובתיאבון ♥
        צוות מתוקים

    1. היי ישראל, בהכנת הבצק ישנם שני שלבים – קודם בקערה שמים את הכף שמרים,כף סוכר, כף קמח וחצי כוס מים חמימים. מערבבים ואז מכסים למשך 10 דקות. ורק אז בשלב השני משתמשים ב 3 כוסות הקמח.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements