| | |

לחם ללא לישה

רכות מפתיעה עם טעם מענג ויותר מכל הטעם הריח והמרקם - וכל זה בלי ביצים ושמן!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.72 על ידי 14 דירוגים
מתכון לחם

אין כמו לח‎ם ביתי קל ופשוט להכנה, שממלא את הבית בריח האפייה וכל ביס ממנו נפתח החשק יותר ויותר.

‎לחם ללא לישה מנצח, וזה לא סתם עוד מתכון לבצק.. אצלי בבית זה נקרא "הלחם של מרקו" . זה הטעם הריח המרקם וכל זה בלי ביצים ושמן!

כל לילה לפני השינה אני מכינה בקערה את המצרכים, ומניחה על השיש.. מה שנשאר לי למחרת ליצור צורות ולתנור!

ספר המתכונים של פרח גבסו

מתכון לחם
צילום: פרח גבסו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

מתכון לחם

לחם ללא לישה

רכות מפתיעה עם טעם מענג ויותר מכל הטעם הריח והמרקם - וכל זה בלי ביצים ושמן!
ציון 4.72 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 קילו קמח כהה כפרי שטיבל (אפשר להכין מכל סוגי הקמחים רק כמות המים משתנה)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כוסות מים (לקמח רגיל או כוסמין לבן 2 וחצי כוסות)
  • 2 כוסות קמח (לאחר ההתפחה כדי לרדד את הבצק)

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב את כל המצרכים עם כף מעץ ללא צורך בלישה.
  • נעטוף את הקערה בשקית גופיה, נחורר חור קטן ונניח על השיש ללילה.
  • למחרת נקמח היטב משטח עבודה, ונחלק את הבצק ל-8 חלקים.
  • כל חלק נרדד עם כריות האצבעות לעיגול ונגלגל לצורת בגט (עובדים רק עם קמח והרבה).
  • נניח להתפחה של 40 דקות.
  • אחרי ההתפחה נפזר בנדיבות קמח על הבצק ונחרוץ עם סכין יפנית או סכין חדה לאורך הבצק.
  • נחמם תנור על 230 מעלות טורבו ונאפה לעשרים דקות או עד להשחמה יפה.
  • הלחם נשאר טרי גם יום למחרת ללא צורך בהקפאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחם ללא לישה

מה מיוחד בקמח שטיבל?
אחוז החלבון שלו.
אפשר קמח שיפון?
אך רצוי לשלב עם הקמח הזה קמח מלא או לבן ושוב כמות המים משתנה.
אם שמים במקרר, כמה שעות הוא יכול להישאר בקירור?
24 שעות עטוף בניילון נצמד עם חור קטן בניילון.
יש אפשרות להפחית את השמרים ולהאריך את משך ההכנה?
בהחלט, ככל שכמות השמרים תהיה קטנה כך זמן ההתפחה ארוך יותר.

 


הבמה כולה שלכם:
לחם ללא לישה
צילום: קולדין חי יוסף

"יצא מושלם"!"
קולדין חי יוסף

לחם ללא לישה
צילום: מרגלית עזרן

"עכשיו יצא מהתנור! שלמות"!"
מרגלית עזרן

מתכון לחם
צילום: רותי ביטאן

"יצא מצוין. תודה על מתכון פשוט וברור!"
רותי ביטאן


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: לחם ללא לישה פרח גבסו

מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: “במטבח עם פרח

Similar Posts

6 Comments

  1. היי רשום להתפיח לילה כמה שעות התפחה זה בפועל כי אם אני מכינה את הבצק בבוקר או בצהריים מתי אני יוכל להשתמש בו?

    1. היי רעות,
      הסוכר הכרחי להפעלת השמרים. לא בטוחים שאפשר להחליף אותו ולקבל את אותה התוצאה, אבל את יכולה לנסות.
      בהצלחה

  2. מתכון מנצח גיליתי אותו וטעים שנגמרת לי העמסה אני לשה עליה בחזרה כך שיוצא כמו לחם מחמצת. כללי קונדיטורית ובחג הינו אצלה והיא נתנה לו נפתחה ויצא מעולה. אני מפאת הזמן שחוזרת מהעבודה לא מופיעה.אבל יוצא טוב פחות אורירי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?