|

המדריך להכנת קובה (בצק, מליות ומרקים)

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
קובה

תמיד רציתם להכין קובה מושלמת ואסלית בדיוק כמו שצריך? אז סידרנו לכם מתכון מפורט שיבטיח לכם תוצאות מוצלחות וטעימות לאורך כל הדרך. מהבצק החלומי, למליות המפנקות, ועד למרק המחבר את הכל ביחד!

קבלו את המדריך להכנת קובה משגעת ומדהימה שתמיד מתקבלת במרקם חלומי עם רכות מפתיעה, ומשודרגת במילוי בשר טחון עסיסי או סיסקה מענג, ולבסוף משודכת למרק ירק משגע של סלק או חמוסטה המבטיחים חווית טעמים שאינה מהעולם הזה!

ארוחה מלאה, שלמה, ומשביעה, שתמיד מחממת לכולם את הבטן ואת הלב. והטעם? פשוט בלתי נשכח!

מתכון באדיבות: לבשל עם ליטל

ספר המתכונים של לבשל עם ליטל

 

קובה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קובה

המדריך להכנת קובה (בצק, מליות ומרקים)

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
לדרג

המצרכים

לבצק:

  • ¾ חבילה ג'ריש מושרית (גרישה, כ-750 גרם, לשים בקערה לכסות במים ולהשרות חצי שעה)
  • 4 כוסות סולת
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס מים

למליות:

    מלית בשר טחון:

    • 1 קילו בשר טחון
    • 1 בצל קצוץ דק
    • ½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • ½ כפית כמון
    • פלפל שחור
    • מלח

    מלית סיסקה:

    • 1 קילו בשר מס' 2 חתוך לקוביות קטנות
    • 1 בצל קצוץ דק דק
    • 1 צרור כרפס
    • 4 גבעולי סלרי
    • 4 שיני שום כתושות
    • פלפל שחור
    • מלח

    מרקים:

      חמוסטה:

      • ½ צרור כרפס
      • 3 גבעולי סלרי
      • ½ צרור עלי סלק (לטחון טוב במעבד מזון)
      • שיני שום פרוסות מראש שלם
      • 2 לימונים סחוטים
      • כורכום
      • מלח
      • פלפל שחור

      מרק סלק:

      • 5 סלקים (הקטנים מוציאים יותר צבע ולכן מעדיפה אותם)
      • שיני שום פרוסות מראש אחד
      • 1 חבילה עלי סלק ירוק
      • 2 כפות סוכר
      • 1 כף רסק
      • 1 כף מלח
      • ½ כפית פלפל שחור
      • 1 לימון סחוט

      אופן ההכנה

      • להכנת הבצק - נלוש את כל חומרי הבצק יחד למשך חמש דקות. הלישה הארוכה חשובה, ולשם כך מועדף להשתמש בקערה רחבה כדי שיהיה לי נוח וגם כדי שהידיים לא יתעייפו.
      • מכסים במגבת ונותנים מנוחה של חצי שעה!
      • מרגישים את ההבדל בעבודה עם בצק שמאפשרים לו לנוח לבין בצק שלא נח, לכן לא מומלץ לדלג על המנוחה.
      • להכנת מלית בשר טחון - מחממים מחבת שתהיה חמה, ושמים מעט שמן (לא להגזים עם השמן כי אח"כ כמה שתנסו לסנן אותו הוא יעשה מקובה גיווץ')
      • מטגנים את הבצל עד שמשחים, ומוסיפים את הבשר והתבלינים ואז מערבבים ומטגנים עד שמשחים מעט ולא לייבש!
      • בשתי הדקות האחרונות מוסיפים את הפטרוזיליה, אנחנו לא רוצים מחית. מקררים היטב לפני שממלאים, אם יש שמן עודף לסנן מעט.
      • להכנת מלית סיסקה - מחממים סיר רחב עם שמן, כאן חשוב כן לא לקמצן בשמן. כשהשמן רותח מוסיפים לסיר את קוביות הבשר.
      • כעת אנחנו רק נסגור את הבשר מכל הכיוונים. נותנים לו חצי שעה מכל הכיוונים.
      • לאחר חצי שעה מוסיפים פלפל שחור בלבד! שום תבלין נוסף!
      • נותנים לבשר עוד שעה להיצלות טוב טוב ולהשחים, בשלב הזה רואים איך הבשר מגיר מלא נוזלים. ממשיכים לצלות אותו עד שהנוזלים יצטמצמו לגמרי, ואז מוסיפים את הבצל.
      • חשוב מאוד! לאחר שהנוזלים יצטמצמו, תהיה תחושה שאין מה שימשיך לבשל את הבשר, אבל אם תמשיכו תראו איך שבשלב הזה הבשר יתחיל להפריש שומן והרבה!
      • ממשיכים לצלות את הבשר עד שהוא משחים טוב טוב אך לא שרוף והשומן מצטמצם גם הוא. כל התהליך לוקח בערך שעתיים עד שעתיים וחצי
      • מעבירים את הבשר למעבד מזון, מוסיפים כרפס, סלרי, שום פלפל שחור ומלח, וטוחנים למרקם שערות. בשלב זה אפשר לטעום ולתקן טעמים
      • ממלאים את הקובה באיזו מלית שאנחנו מעדיפים. מומלץ לשמן טיפה את הידיים, זה מקל על הפתיחה של הבצק. תמיד מסובבים את הבצק עם האצבעות כך שתיווצר כיס במרכז שבו יכולים למלא.
      • חשוב שנמלא את הקובה בכמות יפה של בשר, כדי שלא יהיה יותר מדי בצק, אבל גם לא לפנק אותו יותר מידי כי אח"כ הוא יקרע לכם ולא מצליחים לסגור אותו.
      • להכנת מרק חמוסטה - מחממים סיר גדול ומהמם, תחילה בלי שמן כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים שמן בכמות נדיבה.
      • כאשר השמן חם היטב מוסיפים את התערובת שקצצנו במעבד המזון, וצולים מעט. (החלוקה כאן חשובה כי התערובת הקצוצה תסמיך לנו את המרק בהמשך הבישול ויצא מעדן).
      • מוסיפים את שאר התערובת עם השום וצולים עד שהעלים משנים את צבעם ומתכהים מעט.
      • מוסיפים מים עד 3/4 גובה הסיר ומכסים עם המכסה ואז ממתינים שירתח ויבעבע.
      • בשלב זה מוסיפים לימונים, כורכום, מלח, ופלפל שחור.
      • נותנים עוד חמש דקות לרתוח עם התבלינים, ואז מוסיפים את הקובה חצי מהכמות תחילה.
      • כאשר החצי הראשון מתחיל לצוף מעל המים מוסיפים את החצי השני. מבשלים כחצי שעה.
      • להכנת מרק סלק - מבשלים את הסלקים לפני כחצי שעה ולאחר מכן חותכים לקוביות.
      • מחממים סיר גדול ומהמם כמה דקות. מוסיפים שמן בכמות נדיבה, ואז מוסיפים את הסלקים השום ועלי המנגולד וצולים כמה דקות.
      • בשלב זה שמים כף אחת של סוכר, ומכסים במים עד ל-¾ גובה הסיר.
      • מכסים במכסה ונותנים לו לרתוח ולבעבע.
      • בשלב זה מוסיפים את הרסק, לימון, כף סוכר, מלח, ופלפל. נותנים לרתוח עוד מספר דקות.
      • מוסיפים את הקובה, תחילה חצי מהכמות, וכאשר הם מתחילים לצוף מעלה, מוסיפים את הכמות השניה.
      נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


      שאלות נפוצות: קובה

      מה זה גריש?
      בורגול דק, כתוב על השקית גריש.
      למה צריך לטגן את הבשר כל כך הרבה זמן?
      הבשר חייב להתרכך, את שמה את השמן פעם אחת ולאחר מכן כל השמן שיהיה בסיר זה שומן שהבשר מפריש.

      הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


      רק עוד דבר אחד אחרון!

      מתכון זה הינו חלק מאוסף
      מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

      עוד מתכונים מעניינים באתר

      מקור:  קובה (בצק, מליות ומרקים) – לבשל עם ליטל

      Similar Posts

      9 Comments

      1. היי לא הבנתי את המתכון של החמוסטה. למה מופיעים פעמיים חצי צרור , סלק וסלרי? אשמח להבהרה. תודה

        1. היי מיכל!
          תודה שהערת את העניין לתשומת ליבנו, תיקנו את המתכון וכעת אנחנו מקווים שהכל יהיה ברור יותר.
          בהצלחה 🙂

      2. המתכון של המילוי סיסקה לא טוב, הבשר לא יכל להתבשל שעתיים בלי להשרף כשהוא בלי נוזלים.

        1. היי עליזה, חבילת ג'ריש שלמה היא 500 גרם – אז כ 375 גרם.
          בהצלחה ובתיאבון ♥
          צוות מתוקים

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      ניסית את המתכון? איך יצא?