|

בייגלה ירושלמי הכי מנצח

פריכות מטריפה עם רכות מנחמת
בהשראת: ליזה כהן סילניצקי
ציון 4.70 על ידי 13 דירוגים
בייגלה ירושלמי

בא לכם לנשנש עם מאפה רך וחמים שקשה לכם להפסיק לזלול? אז הכי כדאי לכם מתכון מושלם זה!

קבלו מתכון לבייגלה ירושלמי הכי מנצח שיש, המקבל פריכות מטריפה עם רכות מנחמת בפנים, לצד טעם משגע שאין למה להשוות.

משדרגים את שבת בבוקר עם מאפה מפנק זה לצד זעתר וקערית שמן זית בצד, ונהנים מתענוג איכותי שישאיר אתכם מכורים לחיים!

מתכון באדיבות: ליזה כהן סילניצקי

ספר המתכונים של ליזה כהן סילניצקי

 

בייגלה ירושלמי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בייגלה ירושלמי

בייגלה ירושלמי הכי מנצח

פריכות מטריפה עם רכות מנחמת
ציון 4.70 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליזה כהן סילניצקי

המצרכים

  • 1 קג קמח
  • 1 כף וקצת שמרים יבשים
  • 8 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • מעט סודה לשתייה / אבקת אפייה
  • 2 ½ כוסות מים חמימים (בערך)
  • ¼ כוס שמן (או טיפה יותר)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק יחד (או במיקסר עם וו לישה) במשך 3-4 דקות עד שמקבלים בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש או פירורי מדי מוסיפים בהדרגה 1-2 כפות מים, לחלופין אם הוא דביק מדי - מוסיפים קצת קמח). מוסיפים את המלח ולשים לעוד 3-4 דקות.
  • נותנים לבצק מנוחה של שעה.
  • לאחר מנוחה, נחלק את הבצק לעיגולים, נקמח מעט ונותנים עוד התפחה של חצי שעה בערך.
  • נכין קערת מים וקערה שנייה של שומשום/קצח/זעתר (אפשר לשים את כולם יחד ואפשר להפריד)
  • נכין את הצורה, נטבול במים ומיד בתערובת לציפוי מכל הצדדים.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד שמוכן, 12-14 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בייגלה ירושלמי


שאלות נפוצות: בייגלה ירושלמי 

זה יוצא מתוקה או מלוח?
זה מתקתק, אפשר להפחית בסוכר אם רוצים פחות מתוק.
מורחים ביצה למעלה לפני אפייה?
אין צורך.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

11 Comments

    1. אפשר גם וגם, זה תלוי תנור ועובי הבייגלה שהכנת, בד"כ אנחנו מעדיפים שלא לאפות בטורבו כי אז החלק החיצוני נאפה קצת מהר יותר מהפנימי.

  1. 5 stars
    המתכון שלכם באמת הכי מוצלח. הכמויות לבצק מדוייקות, יצא לי בצק נעים לעבודה והתוצאה…..מושלמת. כל כך טעים, קריספי ואי אפשר להפסיק לאכול. תודה רבה. בזכותכם אנחנו נהנים מה- ביגלה הירושלמי, בהא הידיעה. תבורכו.

    מ ו מ ל ץ. ב י ו ת ר !!!

  2. 5 stars
    בע"ה
    מעולה ממש כמו בחנות ויותר טעים כי זה לא תעשייתי. עשיתי לפני שבוע ועכשיו שוב. יתרונות מעולה להקפאה הטעם נישאר משובח וכן נוח לחתוך גם כשקפוא אם רוצים רק חלק מהבייגלה. גם ההפשרה מהירה אם משאירים דקות מספר. ב-2 הפעמים עשיתי 15 דק על 200 מעלות ואז העליתי לכ235 שיקבלו שיקבלו מעט השחמה. עשיתי ב-2 הפעמים עם קמח 80% שהוא גם יותר בריא וניתן גם לעשות עם שומשום מלא ואז הרווחנו כפול. חודש אלול ומבורך לכל עם ישראל.

    1. היי לימור, ללוש את כל המרכיבים לבצק יחד (או במיקסר עם וו לישה) במשך 3-4 דקות עד שמקבלים בצק אחיד, רך, גמיש ומעט דביק (אם הבצק יבש או פירורי מדי מוסיפים בהדרגה 1-2 כפות מים, לחלופין אם הוא דביק מדי – מוסיפים קצת קמח). מוסיפים את המלח ולשים לעוד 3-4 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?