מניפת תפוחי אדמה ב-5 דקות עבודה
קריספיות משגעת עם רכות מפתיעה
Advertisements
אין מנה יותר מהממת וגונבת את כל תשומת הלב ממניפת תפוחי אדמה מושלמת עם טעמים שישאירו את כולם מכורים לעוד!
קבלו מתכון למניפת תפוחי אדמה שמכינים ב-5 דקות עבודה בלבד, ובתמורה נהנים מקריספיות משגעת עם רכות מפתיעה מבפנים עם טעם מענג המשודרג ברוטב משגע מושקה.
תוספת מדהימה ומרשימה לכל שולחן שאין איש שיכול להישאר אדיש אל מולה. ביס אחד וכולם מכורים לעד!
מתכון באדיבות: רחלי אלון
Advertisements
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
Advertisements
המצרכים
- תפוחי אדמה שלמים (יחסית קטנים - בינוניים)
- פפריקה מתוקה
- שמן זית מעורבב עם שמן קנולה
- מלח גס
- מלח דק
- שום גבישי
- פלפל שחור
- טימין (משדרג אבל לא חובה)
Advertisements
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות (לא טורבו!)
- שוטפים את התפוחי אדמה עם הקליפה שלהם.
- בתבנית שמים נייר אפייה, ונזלף על הנייר אפייה מהשמן ונפזר גם מלח גס.
- נפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, לא עד הסוף, שייראה כמו מניפה (אם נחתך עד הסוף, לא נורא), ונניח בתבנית.
- נזלף על תפוחי האדמה מהשמן וננסה שייכנס קצת בחריצים
- נוסיף את התבלינים והטימין ונכניס לאפייה בתנור למשך שעה ורבע עד שעה וחצי.
- מידי פעם תוך כדי האפייה אפשר לקחת עם כף מהשמן בתחתית ולמזוג מעל תפוחי האדמה.
Advertisements
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
Advertisements
שאלות נפוצות: מניפת תפוחי אדמה
אפשר לבשל את התפוחי אדמה לפני? לקצר את זמן האפיה ? לא, כי יהיה לך קשה לחתוך אותם כל כך דק אם יהיו מבושלים. |
אפשר להכין גם עם בטטה? אי אפשר עם בטטה. היא לא מתאימה למניפה היא תתפורר. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
Advertisements
מעולה
שמחים שאהבת אורה! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/