|

לחמניות כוסמין רכות ומושלמות

לחמניות כוסמין רכות, אווריריות וטעימות. לחמניות בריאות יותר מכל לחם שתקנו!
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.50 על ידי 18 דירוגים
לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין רכות ומושלמות! אין טוב יותר מלחם ביתי בריא, פשוט להכנה, והכי טעים שיש. 

לחם זה אחד הדברים הטעימים, אבל כולנו יודעים שזה גם אחד המאכלים הכי לא בריאים שיש שעושים גם הרבה תופעות לוואי של אחרי האכילה.

את הלחמים שלי אני מכינה הרבה שנים מאחר שאני סובלת מקמח לבן. אם אתם כמוני, אני ממליצה לכם בחום להכין לחמניות מקמח כוסמין מלא.

מתכון ללחמניות כוסמין רכות, קלות להכנה, אווריריות וטעימות יותר מכל לחם שיצא לכם לאכול.

מתכון באדיבות: פרח גבסו

ספר המתכונים של פרח גבסו

 

לחמניות כוסמין

למה באמת כדאי לכם: לחמניות כוסמין

  • לחמניות בריאות יותר ומזינות יותר מכל לחם שתקנו!
  • מתכון כל כך קל שתשאלו עצמכם למה לא הכנתם עד עכשיו!
  • כל כך טעימות שהן יחליפו את הלחמים אצלכם בבית לתמיד!
  • לחמניות שלא משאירות תופעות לוואי אחרי שאוכלים אותן!

 

שורה תחתונה: הגיע הזמן להתייחס אל עצמכם ולמשפחה טוב יותר ולאכול לחמניות כוסמין שעושות רק טוב!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין רכות ומושלמות

לחמניות כוסמין רכות, אווריריות וטעימות. לחמניות בריאות יותר מכל לחם שתקנו!
ציון 4.50 על ידי 18 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח כוסמין מלא (רצוי של נפלאות)
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף מלח
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 1 ביצה גדולה
  • ¼ כוס שמן
  • 3 ¼ - 3 ½ כוסות מים
  • קערה עם מים
  • 3 כוסות שומשום

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב את הקמח, השמרים, הסוכר, מלח, אבקת אפיה, וביצה. נתחיל ללוש ונוסיף מעט שמן ו-2 וחצי כוסות מים. תמ
  • תמיד רצוי להוסיף מים בהדרגה, אז מתחילים ב-2 וחצי כוסות ונמשיך ללוש ונוסיף מים עד שלא נשאר בצק בקערה. הכמות של המים מאוד חשובה ולכן חשוב מאוד להיזהר בהוספת המים.
  • ללוש היטב עם שארית השמן עד עשר דקות.
  • נשמן קערה ונתפיח לשעה.
  • אחרי שעה נחלק את הבצק ל-12 חלקים (אפשר יותר למי שרוצה לחמניות קטנות).
  • נשמן מעט משטח עבודה וליצור כדורים ואז נכסה את הבצק עם שקית להתפחה של עשרים דקות.
  • אחרי ההתפחה השניה נרדד כל כדור לעלה דק, נגלגל לרצועה וקולעים ללחמניה.
  • נכין קערה עם מים רגילים, ונניח בנייר אפיה 3 כוסות שומשום.
  • כל לחמניה נטבול במים ומיד בשומשום, ואז נניח כל לחמניה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • נטבול את כל הלחמניות ונתפיח שוב עד להכפלת הנפח (ככה מתקבלת הצורה היפה אחרי האפיה).
  • אחרי ההתפחה האחרונה נחמם תנור על 180 מעלות טורבו.
  • נאפה למשך עשרים וחמש דקות או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפיה נשפריץ עם שפריצר מים על הלחמניות ונכסה במגבת נקיה לעשר דקות (זה השלב הכי חשוב על מנת לקבל לחמניות רכות!!)
  • אחרי עשר דקות נעביר את הלחמניות לרשת.
  • ניתן להקפיא את הלחמניות בשקית אטומה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחמניות כוסמין

אפשר להמיר הקמח רגיל?
בהחלט, רק כמות המים משתנה.
מורחים ביצה מעל?
במתכון זה אין צורך, רק מים ושומשום.

הבמה כולה שלכם:
לחמניות כוסמין
צילום: מלכה קנזי

"הכנתי וטעים ורך ברמות!"
חוה משה

לחמניות כוסמין
צילום: מלכה אלגרבלי

 

לחמניות כוסמין
צילום: גליה גלוס

שלמות שלמות
מתכון אליפות
בזכותך אני אופה בשבת ועושה הפרשת חלה
וכל הבית התמכר ללחם כוסמין!

גליה גלוס

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין כמו לדעת שהילדים שלנו מקבלים רק את הטוב ביותר ורק את האיכותי ביותר!

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד מאפים קלים ואיכותיים מחכים באתר,
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים שיראו לילדים שלכם שמגיע להם הטוב ביותר שיש!

 

מקור: לחמניות כוסמין רכות ומושלמות – פרח גבסו

Similar Posts

19 Comments

  1. שלום שמתי 2 וחצי כוסות זכוכית ידית סטנדרטית והבצק כבר דביק האם להמשיך בכמות המים?

    1. היי גלית!
      התפחה להכפלת נפח אורכת בין שעה לשעה וחצי (לפעמים גם שעתיים, זה תלוי מאוד בטמפרטורת החדר).
      להעביר את הלחמניות לרשת אפייה כדי לצנן אותן לגמרי.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מאיה, כמות הסוכר מזערית במתכון אך חשובה לתהליך התפיחה והאפייה מבחינה כימית ואין להחליפה בתחליף סוכר אחר, גם 3 כפות סוכר לכל הכמות הלחמניות הזו לא תשפיע על מספר הפחמימות במתכון בצורה ניכרת. בהצלחה!

    1. אפשר פשוט להמיר ואז להוסיף את הנוזלים בהדרגה (ייתכן שתצטרכי להוסיף כ 20-30% אחוז פחות). לחלופין ממליצים לך על מספר מתכונים לחמניות שמכינים מקמח רגיל בקישור כאן. בהצלחה!

    1. היי חנה, את כדור הבצק מגלגלים בידיים לנחש ארוך, אותו טובלים היטב מכל הצדדים בקערית המים ומיד בקערת השומשום כך שיצופה היטב בשומשום מכל צדדיו. את נחש השומשום קושרים בקשר סבתא ואז דוחפים את הזנב העליון אל צידה התחתון של הלחמניה (תחתיה)

    1. היי אורלי, קמח כוסמין בהיר 80% עובד מצויין, אך ניתן להכין עם רוב סוגי קמח הכוסמין ויצא מצויין.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?