| |

בסבוסה - עוגת סולת קלה, עסיסית ומפנקת

קלה, עסיסית, ומפנקת
בהשראת: אסתר סמרנו
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
בסבוסה

לא משנה מה תרצו לקרוא לה, בסופו של דבר כולם מסכימים שאין כמו עוגת בסבוסה מושלמת לשדרג את היום בטעמים שישאירו את כולם מעולפים!

תכירו את הבסבוסה – עוגת סולת קלה, עסיסית, ומפנקת, המקבלת מרקם רך וחלומי עם תוספת שקדים מעל העוגה, וסירופ מתוק המשדרג את הטעם ברמות.

מכינים עוגה מדהימה זו בקלי קלות, ובמהירות תמצאו את עצמכם עושים כיף בנשמה עם עוגה מענגת קנקן תה על הצד!

מתכון באדיבות: אסתר סמרנו

ספר המתכונים של אסתר סמרנו

 

בסבוסה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בסבוסה

בסבוסה - עוגת סולת קלה, עסיסית ומפנקת

קלה, עסיסית, ומפנקת
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: אסתר סמרנו

המצרכים

  • 2 כוסות סולת
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס קוקוס
  • ½ כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל

רטוב:

  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס חלב / או 2 יוגורט של 150 גרם כל אחד
  • 2 טיפות תמצית שקדים ומעט וניל נוזלי

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות לימון
  • 2 כפות מיי זהר

אופן ההכנה

  • נערבב את כל החומרים היבשים ושמים בצד.
  • את החמאה ממיסים טיפה במיקרוגל, ואז מוסיפים את החלב, יוגורט, את הטיפות וניל ושקדים ולערבב עם היבש.
  • משמנים את התבנית שלנו במעט חמאה ושופכים לתבנית. מסמנים פסי החיתוך ומוסיפים שקדים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 175 מעלות למשך 40 דקות
  • כשמוציאים חם מהתנור נשפוך מיד את הסירופ
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בסבוסה


שאלות נפוצות: בסבוסה

את החמאה שמים בבלילה או רק משמנים את התבנית?
100 גרם חמאה שמים בעוגה וגם קצת חמאה לשמן את התבנית.
לא צריך ביצים?

העיסה לא יוצאת קשה אז לא צריך.


הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגותמושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: בסבוסה – אסתר סמרנו

Similar Posts

2 Comments

    1. היי, אפשר להחליף למיץ תפוזים ושמן באותן כמויות. לחלופין נשמח להמליץ על המתכון המצויין הזה לעוגת בסבוסה של הילה סמוכה רשתי שהוא כבר פרווה, בקישור כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?