| |

ביף וולינגטון כשר בטעם מושלם

מבשר עסיסי עם בצק פריך וחלומי, בדיוק כמו במסעדות!
בהשראת: אתי בלבול
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
ביף וולינגטון

ביף ווילינגטון כשר ומשגע שיפיל את כל האורחים מהרגליים! מנה עשירה ואיכותית כמו במסעדות השף הכי טובות שיש בארץ, אבל אצלכם בבית!

למי שלא מכיר, ביף ווילנגטון הוא מאפה מסורתי הלקוח מהמטבח האנגלי. המאפה עשוי מבצק פריך במילוי נתח בשר פילה איכותי או סינטה ובשילוב פטריות פורטבלו מוקפצות. שילוב הטעמים יחד מעיף לעננים וזה אחד המאכלים הכי חגיגיים שאפשר להגיש לאורחים.

המתכון מאוד פשוט, יש מעט שלבים, אבל כל אחד יכול להכין בקלות בבית וליהנות ממנה משובחת ביותר! מתכון לביף ווילינגטון כשר שיטריף את האורחים וירשים אותה להרבה זמן קדימה!

ספר המתכונים של אתי בלבול

 

ביף וולינגטון
צילום: אתי בלבול

למה באמת כדאי לכם: ביף וולינגטון

  • ביף ווילינגטון מתכון קל שכל אחד יכול להכין בבית בלי בעיה!
  • מנה משובחת ביותר וחגיגית במיוחד להגיש לאורחים!
  • מנה מרשימה למראה ומרשימה עוד יותר בטעם!
  • מנה הלקוחה מהמטבח האנגלי שלא אוכלים בכל יום!

 

שורה תחתונה: חשבתם שלא נשארה מנה שתרשים את האורחים? תכינו את המנה הזו ואתם מסודרים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

ביף וולינגטון

ביף וולינגטון כשר בטעם מושלם

מבשר עסיסי עם בצק פריך וחלומי, בדיוק כמו במסעדות!
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי בלבול

המצרכים

  • פילה עגל / סינטה נתח של 500 גרם (חשוב שתהיה לו צורה מלבנית אחידה)
  • שמן זית
  • מלח (פלפל שחור גרוס)
  • גרגירי כוסברה
  • מעט טימין יבש (קצוץ)
  • 5 פטריות פורטבלו (גדולות)
  • 1 קילוגרם בצק פילאס או עלים (נשתמש בפחות, אבל כדאי שיהיה ספייר, מופשר לילה במקרר)
  • מספר חתיכות נקניק סלאמי
  • ממרח פסטו
  • חרדל

אופן ההכנה

  • ראשית מורחים את הנתח בשמן זית בנדיבות, ואז מפזרים עליו מלח ופלפל שחור גרוס, מעט גרגירי כוסברה, ומעט טימין יבש קצוץ (תבלין)
  • מחממים מחבת יצוקה (לדאוג שהמחבת תהיה חמה מאוד, כך שתניחו את הנתח במחבת יהיה צליל של חריכה)
  • נסגור את הבשר מכל הצדדים, דקה לכל צד, יש חשיבות לסגור את כלל הבשר כך שבאפיה עם הבצק עלים/פילאס הוא לא יגיר נוזלים וירטיב את כל הבצק.
  • לאחר שסוגרים על הבשר אנחנו נניח אותו בצד למנוחה.
  • על קרש חיתוך נקצוץ ככל הניתן 5 פטריות פורטבלו גדולות ללא הרגליים.
  • על מחבת בלי כלום, נקפיץ את הפטריות (על המחבת הפטריות מתכווצות ואנחנו נשארים עם כמות יחסית קטנה). במהלך ההקפצה מוסיפים מלח ופלפל שחור ,ואז מורידים מהאש ומניחים גם את הפטריות בצד עד שיתקררו.
  • מתחילים תהליך ההרכבה - רק לאחר שהבשר כבר נח כחצי שעה והפטריות התקררו לחלוטין, פורשים בצק פילאס או עלים, רצוי שהבצק יהיה קר ( להפשיר אותו לילה במקרר) , מרדדים מעט את הבצק וחותכים מלבן שגדול פי 3 מגודל הנתח.
  • מורחים את הבצק בביצה טרופה (מונעת הירטבות של הבצק), ומניחים מספר חתיכות נקניק סלאמי, ואז מורחים ממרח פסטו כוסברה.
  • מסדרים בעדינות את הפטריות, ומורחים את כלל הנתח בחרדל (לא להתקמצן בחרדל, הוא מוסיף טעם נהדר!)
  • לאחר שהנחנו את הכל, נגלגל את הבצק על הנתח עם התוספות וליצור גליל בצק, נסגור אותו היטב עם ניילון נצמד ונכניס לכמה שעות טובות למקרר.
  • לאחר קירור, נוציא את הנתח עם הבצק, נחמם לפני כן תנור ל-190 מעלות, נמרח את הנתח בחלמון טרוף, ונעשה חורים קטנים ובלתי נראים עם קיסם כדי שהחום יחדור לבצק, ומכניסים לאפייה.
  • אם רוצים נתח מוכן שאינו מדיום אופים כ-40 דקות , לנתח מדיום 25 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: ביף וולינגטון

חרדל דיזון או חרדל רגיל?
אם את רוצה פיקנטי אז דיז'ון , חרדל רגיל גם יתן טעם.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין מספק יותר מלראות את האורחים שלנו מתענגים על הארוחה שהכנו עבורם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!
אז כנסו ותאספו לכם כמה מתכונים חלומיים שידהימו את האורחים!

 

מקור: ביף וולינגטון – אתי בלבול

Similar Posts

6 Comments

    1. היי אלי,
      ביף וולינגטון אינה מנה שמתאימה לבישול ארוך ולכן היינו ממליצים להכין אותה בהזדמנות אחרת.
      בהצלחה 🙂

  1. הייתי מעדיפה לקרוא ישר את המתכון ולא מילים מיותרות עד כמה המתכון מהמם. מרוב המילים התעצלתי לחפש את המתכון עצמו. תקצרו בשבחים.

  2. כתבתם קוצצים את הפטריות ככל האפשר, לא הבנתי אם זה גדול ככל האפשר או קטן ככל האפשר…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?