| |

בורקס טורקי משגע

במלית גבינה עשירה עם תרד קצוץ
בהשראת: נעמוני בקיש
ציון 3.64 על ידי 22 דירוגים
בורקס

הבור‎קס הכי אהוב אצל הטורקים מגיע אצלכם למטבח בהכנה הכי קלה שיש המבטיחה מקסימום טעם ותענוג!

קבלו מתכון לבורקס טורקי משגע וזהוב שמכינים מבצק רך, פריך, וחלומי המשתדך למילוי גבינה עשירה עם תרד קצוץ טעים ביותר.

מאפה גבינות מדהים ומושלם המקבל טעם שמיימי ומפנק את כל המשפחה בחוויה אכילה שלא ישכחו בקרובץ אין סיכוי שלא מכינים!

מתכון באדיבות: נעמוני בקיש

ספר המתכונים של נעמוני בקיש

 

בורקס

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בורקס

בורקס טורקי משגע

במלית גבינה עשירה עם תרד קצוץ
ציון 3.64 על ידי 22 דירוגים
לדרג
באדיבות: נעמוני בקיש

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח
  • 1 כפית מלח (לא חובה)
  • 1 כף שמן (לא חובה)
  • 1 כף וודקה
  • 1 ½ כוסות מים
  • 1 כוס שמן קנולה

למילוי:

  • ½ חבילה עלי תרד (כ-200 גרם)
  • 1 ½ קופסה גבינה בולגרית (כ-375 גרם )
  • ½ כפית פלפל שחור

להברשה:

  • 1 ביצה L
  • 2 כפות שומשום (למי שאוהב)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר, נשים את כל מרכיבי הבצק וללוש למשך 12 דקות בערך, עד שמקבלים בצק חלק ואחיד. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף עוד כחצי כוס מים.
  • נחלק את הבצק לכדורים שווים בערך כ-10 יחידות, ליצור מכל חלק כדור, נשטח מעט ונניח בתבנית
  • נשפוך שמן עד לכיסוי הכדורים (ככוס שלמה), נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 6 שעות או ל-24 שעות
  • נוצא מהמקרר כשעה לפני האפייה ונחמם תנור לחום של 200 מעלות טורבו
  • נכין את המילוי - נשטוף את התרד היטב, נסחוט ונערבב עם גבינה בולגרית ופלפל שחור
  • על משטח עבודה נפתח כל כדור עם ידיים משומנות, כמה שיותר דק יותר טוב. אפשר להשתמש בשמן של ההשריה לבצק ולידיים
  • נניח את המילוי לכל אורך השוליים התחתונים, נגלגל לרולדה ונגלגל את הבצק לצורת שבלול
  • נבריש בביצה, ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות (או עד שמזהיב, תלוי בעוצמת התנור שלכם)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
בורקס

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

  1. לא הבנתי מה הכוונה להוסיף אלכוהול
    קוניאק? יין?
    ומזה שמן קנולה להשרייה?
    האם אפשר למלא בשר טחון או ראיתי מתכון אחר לבורקס בשר שיותר מתאים?

    1. היי מוניק!
      מתנצלים על התגובה המאוחרת, אך אנחנו כאן כדי לענות על כל שאלה שיש לך:
      1. הוספנו למתכון את המצרך המדויק – להוסיף כף וודקה.
      2. הכוונה לשמן קנולה רגיל.
      3. אפשר בהחלט למלא גם בבשר טחון.
      בהצלחה בהכנת המתכון 🙂

  2. קודם כל אני חייבת להודות לכם על אתר מדהים!!!! כל מתכון מוצלח! נהנית מאוד! רציתי לשאול מה אפשר עוד למלות חוץ מתרד? לא אוכלים אצלי…

    1. תודה על הפרגון תמר! אפשר חבילת עלי מנגולד וגבינה פטה, אפשר מילוי תפוחי אדמה פירה, מילוי גבינות בלי תרד ועוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?