|

עוגת שיש אוורירית מטריפה ונימוחה

עוגה קלילה והכי קלה להכנה שבמהירות תהפוך לעוגה הקבועה של סוף השבוע!
בהשראת: נעומי ברוכים
ציון 4.17 על ידי 118 דירוגים
מתכון לעוגת שיש

עוגת שיש מעלפת, טעימה והכי קלה להכנה שש! מתכון לעוגה מרהיבה למראה ומושלמת להגשה בכל רגע נתון!

עוגות שיש הן עוגות שתמיד גורמות לאורחים לפעור עיניים בהתפעלות ובצדק, הן תמיד מרשימות למראה ועושות לחשק לאכול מהן. אז הפעם הבאנו לכם מתכון לעוגת שיש גבוהה במיוחד שתרשים את האורחים עוד יותר!

מתכון משגע בקלות ההכנה שלו ותקבלו עוגת שיש אווירירית וגבוהה, שהמבט בה הוא רק הפרומו לתחושה המפנקת שהיא יוצרת! עוגה משולמת לכל אירוע ותוסיף אווירה חגיגית גם ביום רגיל!

ספר המתכונים של נעומי ברוכים

 

עוגת שיש אוורירית, עוגת שיש מעלפת
צילום: נעומי ברוכים

למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש גבוהה

  • מתכון לעוגה קלה ביותר שיש להכנה ובלי הפקות במטבח!
  • עוגה מרשימה ומדליקה למראה, שכיף להכין ויותר כיף להגיש ולאכול!
  • עוגת שיש מטריפה ונימוחה במרקם מפנק במיוחד שיעלה רק חיוך!
  • עוגה מושלמת להגשה לאורחים בכל עת, וכשרוצים להרשים בייחוד!

 

שורה תחתונה: טוויסט קטן במתכון ויש לכם עוגת שיש מטריפה, שתגרום לכם לזרוק את שאר המתכונים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון לעוגת שיש

עוגת שיש אוורירית מטריפה ונימוחה

עוגה קלילה והכי קלה להכנה שבמהירות תהפוך לעוגה הקבועה של סוף השבוע!
ציון 4.17 על ידי 118 דירוגים
לדרג
באדיבות: נעומי ברוכים

ציוד

מידה: כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית טורט מתפרקת 24 (לא חייב)

המצרכים

  • 6 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מים / מיץ תפוזים
  • ½2 כוסות קמח
  • ½ כוס קקאו

אופן ההכנה

  • מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. הסוד להצלחה הוא לא להקציף את החלבונים יותר מדי שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה.
  • מוסיפים לחלמונים חצי כוס סוכר, תמצית וניל, שמן, מים או מיץ תפוזים, ובסוף מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה. בתנועות עטיפה מוסיפים את קצף החלבונים למרקם אחיד.
  • משמנים תבנית ושופכים ¾ מהעיסה פנימה.
  • ל-1/4 הבלילה הנוסף, מוסיפים חצי כוס קקאו ומערבבים בתנועות עטיפה. (אפשר גם להוסיף כפית גדושה של נס קפה)
  • שופכים את הבלילה החומה לתבנית ומערבבים קלות בעזרת סכין.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 35-45 דקות בערך.

הערות וטיפים

הסוד להצלחה הוא לא להקציף את החלבונים יותר מדי שיהיה במרקם של קצת יותר משמנת חמוצה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שיש מעלפת

האם את אפית בתבנית שהופכים אחרי אפיה? בגלל זה כל כך גבוה?
כן אחרי האפייה הפכתי.
איך שולפים את העוגה מהתבנית?
אם זה סיר פלא כמו שלי מאלומיניום חייב לשמן את בתחתית אחרת הלכה העוגה, אם זה תבנית אנגל עגולה עם 3 רגליים מחומר אנדוניז לא צריך לשמן.
אפייה רגילה או טורבו?
רגילה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שיש מעלפת
צילום: ויקי עזריאל

"מהממתתת!"
ויקי עזריאל

עוגת שיש אוורירית
צילום: נועה אלינוי

"עוגת שייישששש הסטרית!!!"
נועה אלינוי

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: מתכון לעוגת שיש מאת Naomi Beroukhim, Noa Aloni

 

Similar Posts

39 Comments

  1. 5 stars
    היי
    העוגה ממש קלה להכנה ומאוד טעימה….❤️❤️
    שמתי אותה בתנור 38 דקות והיא נשרפה קצת…
    התבאסתי😭
    אבל היא מהמממת מאמינה שאני יכין אותה עוד פעמיםםם
    תודההההההה!!!😀

    1. היי רות,
      נהדר!
      לפעם הבאה, אנחנו ממליצים לנסות לאפות בחום טיפה נמוך יותר, ב-10-20 מעלות, כדי שהיא תיאפה בצורה אחידה. לאפות עד שהיא יציבה לחלוטין.
      בהצלחה!

  2. היי אני רוצה להכין היום ולבוא להתארח השאלה אם לשים במקרר או בחוץ למשך הלילה עד מחר והאם אפשר לשים שוקולית במקום קקאו

    1. היי אלמוג,
      לשים במקרר אם חם מדי בחוץ, ואפשר לשים שוקולית במקום קקאו.
      בהצלחה 🙂

  3. עשיתי עוגות שייש ונפח כזה מעלףףףףף לא היה
    אני בטוחה שהסוד הוא בכמות הנכבדת של המרכיבים
    פשטט מעלפתתתת

  4. האם תבנית סיר הפלא
    צריכים להפוך תעוגה שהיא יוצאת מהתנור
    או לתת לה להתקרר בלי לנפוך תתבנית על הרגלים

    1. היי קרן,
      בכל אפייה של כל עוגה – יש לתת להן תמיד להתקרר לפני שהופכים את התבנית.
      בהצלחה 🙂

      1. האם יש אפשרות להוסיף איזה משקה אלכוהולי כמו כף ברנדי או כף ליקר לבלילה על מנת להעשיר את הטעם?

  5. 5 stars
    עשיתי בדיוק מה שרשום ויצא לי עוגה חלומית, בקושי שרד את השבת חחחח..
    ממליץ ☺

    1. היי חגית!
      לא הופכים את הבלילה, רק שופכים את הרבע שנותר אחרי שמוסיפים קקאו לשאר הבלילה ומערבבים.
      מקווים שהצלחנו לענות על שאלתך 🙂

    1. מתחילים להקציף את החלבונים כ-2 דקות על מהירות נמוכה עד שמקבלים קצף לבן ורך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר הלבן ובו זמני ממשיכים להקציף במהירות שהיא קצת יותר גבוהה, עד שמקבלים קצף מבריק ויציב.

  6. 5 stars
    אני לא אפיתי אותה.אמא שלי כן.ושלחה לי.יצא מושלם.ואמא שלי כתבה את המתכון בספר מתכונים שלה.מה שאומר שהיא עוד תאפה אותה. בילדות.עוגת שיש הייתה קבועה אצלנו בתפריט..וזה העלה זכרונות.טובים

    1. שמחים שאהבת אופיר, ממש מרגש אותנו לקרוא כאלה תגובות! תמסור ד"ש לאמא ומקווים שנמשיך לחבר את שניכם דרך המתכונים שאנו משתפים.

    1. היי מיכל, כוס חד פעמית לשתייה חמה בנפח של 240 מ"ל או כוס מידה אוניברסלית, מה שיש ומה שנוח!
      מקווים שעזרנו
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

      1. את החלמונים מוסיפים לקערה נפרדת מהחלבונים ומערבבים עם שאר החומרים הרטובים ואז מקפלים את קצף החלבונים הדרגתית פנימה, בהצלחה!

    1. היי רוית, הסוד להצלחה של העוגה ולקבלת המרקם האוורירי וכל הגובה הזה הוא הוא לא רק הקצפת חלבונים, אלא להיזהר ולא להקציף את החלבונים יותר מדי, אלא רק עד שמקבלים מרקם של קצת יותר משמנת חמוצה ואז לעצור. להקפיד על הטיפ הזה ויוצא נפלא, בתיאבון ❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?