לחמניות שום ממולאות בגבינה ועשבי תיבול
זהובות ונדירות עם טעם מענג
גם לכם אף פעם לא נמאס מלחם שום? אז הגיע הזמן לשדרג את המשחק בלחמניות מיוחדות אלה וליהנות מטעמים שישאירו את כולם מכורים!
קבלו מתכון ללחמניות שום שמשמנות וזהובות הממולאות בגבינה נמסה בפה ומגרה, עם המון עשבי תיבול המשלימות את הטעם לנדיר ומענג.
לחמניות קלות להכנה וקלילות עם חווית טעמים משגעת השווה כל שנייה של הכנה. איך שלוקחים ביס ראשון מיד מבינים!
מתכון באדיבות: ענת אלישע ביטון
ספר המתכונים של ענת אלישע ביטון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 500 גרם קמח לחם
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- ½ כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 300 מ"ל מים
למריחה:
- 3 שיניי שום מגורדות
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוץ
- ¼ צרור בזיליקום קצוץ
- ½ כפית מלח גס
- ½ כוס שמן זית
למילוי:
- מוצרלה מגורדת
לפיזור:
- 50 גרם פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר נניח קמח סוכר ושמרים ונערבב. נוסיף מים, שמן ומלח וללוש במשך 10 דקות רצופות. הבצק שמתקבל הוא רך ומעט דביק.
- בידיים משומנות מעט ליצור כדור ונעביר לקערה משומנת להתפחה. נכסה בניילון נצמד ונתפיח כשעה ורבע עד הכפלת נפח.
- נוריד את הבצק למשטח מקומח קלות. ליצור כדורים במשקל 70 גרם כ׳א. נפזר מעט קמח מעל הכדורים ונכסה במגבת לרבע שעה נוספת.
- נפתח כל כדור (בעזרת במעט קמח) בעזרת הידיים לצורת אליפסה. נמלא במוצרלה ונסגור. אפשר להשאיר אותם כך ולהעביר לתבנית ואפשר ליצור צורות של לחמניה קשר.
- נניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה. נתפיח עוד כ-20 דקות.
- בקערה נניח את הירק, השום, המלח, והשמן. נערבב ונמרח על הלחמניות
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. נאפה עד הזהבה קלה, נוציא מהתנור (לפני שהלחמניות מוכנות) נבריש שוב בתערובת השום, נפזר פרמז'ן ונחזיר לתנור לאפייה סופית והזהבה עמוקה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמיםמושלמים. אל תפספסו!
היי
האם יש אפשרות להקפיא את הלחמניות
במידה ולא האם יש לך מתכון ללחמניות גבינה שאפשר להקפיא?
היי שגית!
אפשר להקפיא אותן, אין בעיה 🙂
תודה רבה על מתכון מדהים!! קל ומהיר יחסית להכנה… הכפלתי כמות ומזל שכך! כי הילדים לא הפסיקו לאכול…
איזה כיף לשמוע ציפי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/