| | |

קינוח מוס שוקולד לבן עם וופל בלגי ונוטלה

מראה מהמם ומרשים עם טעם עשיר
בהשראת: ענבל בן ברוך - ענבלוגה
ציון 3.72 על ידי 7 דירוגים
מוס שוקולד לבן

לא תמצאו קינוח יותר יפה ומהמם ממוס שוקולד מושלם ומהפנט זה, שתמיד עושה לכולם חשק לטרוף!

קבלו מתכון לקינוח מוס שוקולד לבן קר ומרשים במיוחד עם בסיס וופל בלגי חלומי בפריכות עדינה, וציפוי נוטלה מפנק במיוחד המשלים את חווית הטעמים במתיקות משגעת.

קינוח חגיגי, יפהפה, וצבעוני, שתמיד גונב את תשומת הלב על השולחן. ביס אחד וכולם מכורים לחיים. אין סיכוי שלא מכינים!

מתכון באדיבות: ענבלוגה. גם באינסטגרם!

ספר המתכונים של ענבלוגה

 

מוס שוקולד לבן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מוס שוקולד לבן

קינוח מוס שוקולד לבן עם וופל בלגי ונוטלה

מראה מהמם ומרשים עם טעם עשיר
ציון 3.72 על ידי 7 דירוגים
לדרג
כמות 10 יחידות
באדיבות: ענבל בן ברוך - ענבלוגה

ציוד

תבנית סיליקון חצי כדור קוטר 7 ס"מ

המצרכים

למוס שוקולד לבן:

  • 500 מ"ל שמנת להקצפה
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לבסיס וופל ונוטלה:

  • 150 גרם גביעי גלידה וופל בלגי
  • 170 גרם נוטלה

לציפוי:

  • 50 גרם שוקולד חלב
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמנת להקצפה

אופן ההכנה

  • נתחיל עם המוס - בקערה נשפוך 250 מ"ל שמנת להקצפה (לא כל כמות השמנת!!) ונביא לרתיחה.
  • נשבור פנימה את השוקולד הלבן, נשהה 2 דקות בתוך השמנת ואז נערבב להמסה מלאה. נעטוף בניילון נצמד ונעביר לקירור למשך 4 שעות, עד שהתערובת קרה מאוד.
  • לאחר 4 שעות, נשפוך את תערובת השוקולד הלבן והשמנת לקערת מיקסר, נוסיף את האינסטנט פודינג וניל ואת יתרת השמנת להקצפה ונקציף במהירות בינונית עד למוס יציב אך לא נוקשה (להיזהר מהקצפת יתר).
  • נשפוך לתבנית חצי הכדור עד 3/4 מהגובה, ונכניס למקפיא להתייצבות
  • בינתיים נכין את בסיס הוופל בלגי - בקערה גדולה נשבור את הוופל הבלגי לחתיכות קטנות, נוסיף את הנוטלה ונערבב היטב. מומלץ ללוש עם הידיים.
  • נוציא את כיפות המוס מהמקפיא ונניח ב-¼ הנותר את שברי הוופל ונהדק היטב.
  • נכניס להקפאה של 5 שעות.
  • נכין את הציפוי - נרתיח את השמנת להקצפה. נשבור פנימה את 2 סוגי השוקולד ונמיס יחד.
  • נחלץ את המוס מתבנית הסיליקון ונפזר מעל בנדיבות מהציפוי. נשמור בהקפאה.
  • אם אין תבנית סיליקון, אפשר להכין בתבנית רגילה - להתחיל בהכנת תחתית הוופל, מעל את המוס ואז הציפוי מעל. להקפיא ולחתוך לריבועים. לשמור בהקפאה.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:

 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מוס שוקולד לבן

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

  1. שלום,
    יש לי 2 שאלות, טוב?
    1. אני רוצה להכין את זה עם קצפת פרווה, אפשר? אותה כמות?
    2. אם זה לא יהיה בהקפאה, זה ישאר יציב?
    ככה כמה שעות?
    או בשביל נסיעה?
    זה ממש חשוב לי לדעת,
    תודהההההההה רבה!!!!!!

    1. היי איל! תודה על התגובה 🙂
      1. אפשר בהחלט עם קצפת צמחית פרווה באותה הכמות.
      2. כדי לנסוע עם המוס בלי שייהרס (במיוחד בקיץ אפילו שיש מזגן ברכב), חשוב שהוא יהיה בהקפאה לפחות 12 שעות לפני.
      מקווים שעזרנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?