מוס | סרטוני הכנה | קינוחים | שחיתות
קינוח מוס שוקולד לבן עם וופל בלגי ונוטלה
מראה מהמם ומרשים עם טעם עשיר
לא תמצאו קינוח יותר יפה ומהמם ממוס שוקולד מושלם ומהפנט זה, שתמיד עושה לכולם חשק לטרוף!
קבלו מתכון לקינוח מוס שוקולד לבן קר ומרשים במיוחד עם בסיס וופל בלגי חלומי בפריכות עדינה, וציפוי נוטלה מפנק במיוחד המשלים את חווית הטעמים במתיקות משגעת.
קינוח חגיגי, יפהפה, וצבעוני, שתמיד גונב את תשומת הלב על השולחן. ביס אחד וכולם מכורים לחיים. אין סיכוי שלא מכינים!
מתכון באדיבות: ענבלוגה. גם באינסטגרם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית סיליקון חצי כדור קוטר 7 ס"מ
המצרכים
למוס שוקולד לבן:
- 500 מ"ל שמנת להקצפה
- 300 גרם שוקולד לבן
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
לבסיס וופל ונוטלה:
- 150 גרם גביעי גלידה וופל בלגי
- 170 גרם נוטלה
לציפוי:
- 50 גרם שוקולד חלב
- 50 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס שמנת להקצפה
אופן ההכנה
- נתחיל עם המוס - בקערה נשפוך 250 מ"ל שמנת להקצפה (לא כל כמות השמנת!!) ונביא לרתיחה.
- נשבור פנימה את השוקולד הלבן, נשהה 2 דקות בתוך השמנת ואז נערבב להמסה מלאה. נעטוף בניילון נצמד ונעביר לקירור למשך 4 שעות, עד שהתערובת קרה מאוד.
- לאחר 4 שעות, נשפוך את תערובת השוקולד הלבן והשמנת לקערת מיקסר, נוסיף את האינסטנט פודינג וניל ואת יתרת השמנת להקצפה ונקציף במהירות בינונית עד למוס יציב אך לא נוקשה (להיזהר מהקצפת יתר).
- נשפוך לתבנית חצי הכדור עד 3/4 מהגובה, ונכניס למקפיא להתייצבות
- בינתיים נכין את בסיס הוופל בלגי - בקערה גדולה נשבור את הוופל הבלגי לחתיכות קטנות, נוסיף את הנוטלה ונערבב היטב. מומלץ ללוש עם הידיים.
- נוציא את כיפות המוס מהמקפיא ונניח ב-¼ הנותר את שברי הוופל ונהדק היטב.
- נכניס להקפאה של 5 שעות.
- נכין את הציפוי - נרתיח את השמנת להקצפה. נשבור פנימה את 2 סוגי השוקולד ונמיס יחד.
- נחלץ את המוס מתבנית הסיליקון ונפזר מעל בנדיבות מהציפוי. נשמור בהקפאה.
- אם אין תבנית סיליקון, אפשר להכין בתבנית רגילה - להתחיל בהכנת תחתית הוופל, מעל את המוס ואז הציפוי מעל. להקפיא ולחתוך לריבועים. לשמור בהקפאה.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
קינוח מוס שוקולד
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור:קינוח מוס שוקולד לבן – ענבלוגה. גם באינסטגרם.
מעוניינת להכין עם שוקולד מריר,זה יצא גם טעים?(לא אוהבתשוקולד לבן)
היי הדס,
בטח, בהצלחה!
שלום,
יש לי 2 שאלות, טוב?
1. אני רוצה להכין את זה עם קצפת פרווה, אפשר? אותה כמות?
2. אם זה לא יהיה בהקפאה, זה ישאר יציב?
ככה כמה שעות?
או בשביל נסיעה?
זה ממש חשוב לי לדעת,
תודהההההההה רבה!!!!!!
היי איל! תודה על התגובה 🙂
1. אפשר בהחלט עם קצפת צמחית פרווה באותה הכמות.
2. כדי לנסוע עם המוס בלי שייהרס (במיוחד בקיץ אפילו שיש מזגן ברכב), חשוב שהוא יהיה בהקפאה לפחות 12 שעות לפני.
מקווים שעזרנו!