|

עוגת שכבות בצק פריך וקפה

עם מלית קצף קפה מטריף
בהשראת: צפנת קורדובה
ציון 3.94 על ידי 31 דירוגים
עוגת שכבות

בא לכם להתמכר על עוגה מפנקת וחדשה לצד הקפה של הבוקר? אז עוגה של שכבות מענגות היא בדיוק מה שאתם צריכים!

קבלו מתכון לעוגת שכבות בצק פריך משגעת המורכבת משכבות משגעות של בצק פריך, חמאתי, וחלומי, שמשדכים למלית קצף קפה מטריף וטעים ביותר.

עוגה מושלמת המתחילה את הבוקר בטעמים מפתיעים שנשארים איתכם למשך כל היום. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!

מתכון באדיבות: צפנת קורדובה

ספר המתכונים של צפנת קורדובה

 

עוגת שכבות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שכבות

עוגת שכבות בצק פריך וקפה

עם מלית קצף קפה מטריף
ציון 3.94 על ידי 31 דירוגים
לדרג
באדיבות: צפנת קורדובה

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 200 גרם מרגרינה
  • 6 כפות סוכר
  • 5 חלמונים L
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף שמרים יבשים

למילוי:

  • 5 חלבונים L
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות אבקת נס קפה
  • 4 כפות פודינג וניל

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - מכניסים לקערת המיקסר את כל המצרכים של הבצק חוץ מהמים, ומערבבים למשך 2 דקות ובהדרגה מוסיפים את המים ואז מערבבים למשך עוד 4 דקות עד שמקבלים בצק אחיד.
  • מכניסים את הבצק למקרר למשך שעה. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות .
  • לקצף - מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר בהדרגה עד שמקבלים קצף קשה.
  • מוסיפים בהדרגה את הנס קפה ופודינג וניל כף אחרי כף.
  • כעת מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל עלה לגודל של תבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית).
  • משטחים את הבצק על תבנית משומנת או על נייר אפייה, ולוקחים ⅓ מהקצף ומשטחים על העלה הראשון שיכסה ממש את כולו בשכבה שווה.
  • כל שכבת בצק שמרדדים, מחוררים (כדי למנוע התנפחות) עם מזלג ומניחים מעל את הקצף. כך מכינים את שאר השכבות ומסיימים עם בצק מחורר בצורה יפה למעלה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 40-45 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שכבות


שאלות נפוצות: עוגת שכבות

אפשר להכין עם שוקולד?
בהחלט, פשוט לשים אבקת קקאו במקום הנס קפה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגותמושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת שכבות בצק פריך וקפה – צפנת קורדובה

Similar Posts

18 Comments

    1. היי הודיה, לא ניסינו במתכון הזה אך בד"כ אפשר, וצריך להפחית כחמישית מהכמות של השומן (אז כ 160 גרם). בהצלחה!

    1. היי יעל, אינסטנט פודינג זה בד"כ מה שמשתמשים באפייה של עוגות.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

  1. 3 stars
    השם קצת מטעה עצם זה שיש במתכון שמרים זה לא יכול להיות בצק פריך…. אני הכנתי את המתכון זה יצא טעים אבל לא כמו שחשבתי הוא יותר בצק שמרים פחות בצק פריך….

    1. היי שירן, אין במתכון אבקת אפייה ואני לא מחפשים עוגה גבוהה ואוורירית במתכון הזה, היינו ממליצים להשתמש בקמח רגיל אך ורק.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

    1. היי דלית, תבנית חד פעמית גדולה (לא הענקית). בד"כ בגודל 26X32 ס"מ. בהצלחה ובתיאבון ♥

      1. היום שישי, כבר לא אספיק, אבל נראה לי שהיא טעימה מאד. ובכלל בצק פריך , תמיד טעים. אני סקרנית, שבוע הבא אכיןמאותה. תודה

    1. היי קרן, המתכון מומלץ גם אם מעדיפה להימנע משימוש במרגרינה. ניתן להשתמש במספר תחליפים באותה כמות כגון מחמאה, נטורינה על בסיס קוקוס, או אפילו חמאה. בהצלחה ובתיאבון ❤️

    2. שנים שאני לא משתמשת במרגרינה וכל התחליפים שלה. רק שמן זית. יוצא מעולה, למרות כל הההימנעויות של כל השפים למיניהם. וזו הרי המגמה, להימנע ממנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements