עוגיות ריבה מתכון מנצח של פעם
פריכות מושלמת עם מלית עשירה
בעידן שכל העוגיות הפכו להיות כל כך מודרניות, אף מתכון לא יצליח לרגש אותכם כמו הישן והטוב – שתמיד נשאיר טעים!
עוגיות ריבה נוסטלגיות במתכון מנצח של פעם שמכינים מבצק חלומי עם פריכות מושלמת, עם מלית עשירה, טעם של ילדות ומרקם שפשוט נמס בפה.
עוגיות קלות וקלילות שאף ילד או מבוגר לא ישכח. איך שטועמים ביס ראשון, יהיה לכם קשה לשרוד שבוע בלעדיהן.
מתכון באדיבות: לבשל ולאפות עם ליטל
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 2 1/2 כוסות קמח
- ½ כוס אבקת סוכר
- ½ כוס אבקת שקדים
- 300 גרם חמאה קרה בקוביות
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מביאים את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר, והחמאה למרקם פירורים. אפשר גם עם הידיים
- מוסיפים את הביצים ואת תמצית הוניל, ונלוש עד איחוד בלבד. להיזהר לא להרבות בלישה.
- משטחים על ניילון נצמד ועוטפים ומקררים שעתיים. זה יעזור ברידוד של הבצק.
- לאחר שעתיים מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה (אם נוח יותר אפשר על השיש מעט מקומח)
- קורצים עוגיות עם קורצן עגול, חצי שלמות וחצי נקרוץ עיגול קטן יותר באמצע.
- מסדרים בתבנית עם נייר אפייה, ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות.
- ממתינים שהעוגיות מתקררות לחלוטין לפני שנמלא אותן.
- מומלץ לערבב את הריבה עם כפית מיץ לימון כדי שזה יהיה קל יותר לזילוף ולמראה מבריק, ולטעם.
- מפדרים את העוגיות העליונות ( אלו עם העיגול באמצע), באבקת סוכר לפני שממלאים.
- מורחים עם מברשת מעט ריבה על העוגיות, סוגרים בעוגיות המפודרות, ומזלפים במרכז כמות יפה של ריבה.
- העוגיות מחזיקות שבוע בקופסה אטומה, לאחר מכן הן עלולות להתרכך יתר על המידה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות ריבה
צריך לקרר את הבצק במקרר? רק מקררים שעתיים לפני הרידוד. |
מה הכוונה באבקת שקדים? הכוונה היא לשקדים טחונים. מוכרים בכל סופר וחנויות תבלינים. אפשר להחליף בעוד חצי כוס קמח. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!