אצ'רולי חצ'פורי נדיר
בצק חלומי עם מלית גבינות וביצה
המאפה הגאורגי המסורתי שהכי מושלם שיש חוזר לשדרג לכם את המטבח בטעמים משגעים בגרסה משודרגת ומיוחדת.
קבלו מתכון אצ'רולי חצ'פורי נדיר וייחודי המתקבל מבצק פריך וחלומי בצורת סירות קטנות, שמשדכים למלית גבינות מטריפה ונמסה בפה עם ביצת עין מפנקת מעל.
מגישים לצד סלט קליל לאיזון הטעמים, וחוגגים עם ארוחה מענגת ועשירה שתשאיר את כולם מלקטים את הפתיתים מהצלחות!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 800 גרם קמח
- 1 ½ כפות שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 ביצה
- ¼ כוס שמן
- 2 ½ כוסות מים פושרים
- 1 כף מלח
למילוי - לערבב הכל ביחד ולחלק ל-10 כדורים כמנות הבצק.
- 1 חבילת כנען
- 250 גרם גבינת חמד
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 200 גרם מוצרלה מגוררת (אפשר להחליף בעוד חמד אם אין)
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- מערבבים את הקמח עם השמרים, ואז מוסיפים את הסוכר, ביצה, ושמן, ומוסיפים כוס וחצי מים ומתחילים ללוש כמה דקות.
- מוסיפים כף מלח ואת המים הנותרים לאט לאט, ומורידים על השיש ונלוש כמה דקות עד שהבצק חלק ולא נדבק. הבצק צריך להיות גמיש ולא דביק.
- שמים בקערה ומכסים ומתפיחים כשעה. מורידים על שיש מקומח קלות ומחלקים ל-10 יחידות.
- נלוש לכדורים חלקים, ופותחים עם קמח לעיגול דק.
- שמים מילוי בנדיבות במרכז לרוחב הבצק ומשאירים שוליים. מגלגלים את הבצק התחתון מלמטה עד שמגיע למילוי ומעט מעליו. עושים כך גם עם הצד השני.
- מהדקים את הקצוות היטב ומסובבים סיבוב אחד כך שהתפר יהיה כלפי מטה.
- מפזרים על הבצק מעט קמח, ומניחים על נייר אפיה.
- מכניסים לאפייה ב-230 מעלות בתכנית טורבו עם קו תחתון, בשלב הכי תחתון בתנור, עד להזהבה קלה.
- מוציאים את התבנית עם כפית ומזיזים מעט את הגבינה, עושים מעין בור כדי ששם נשים את הביצה.
- שוברים ביצה לקערה קטנה עם כף בזהירות מוציאים את החלמון עם מעט חלבון ושמים בזהירות בבור שעשינו.
- כעת שמים בחזרה לתנור עד להזהבה. כל אחד במידה שהוא אוהב את החלמון.
- אפשר להבריש בחמאה מומסת את הבצק החם וגם להניח קוביית חמאה על החלמון. ומי שיכול להשיג גבינה גרוזינית סולוגוני כמובן הכי טעים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חצ'פורי נדיר
כשמקפלים את הבצק בצדדים זה בצק על בצק וגבינה בפנים? גבינה חשופה רק בצדדים הבצק נפגש. |
את הגבינות להכניס על בצק לא מוכן? אכן. |
מה חושבים על: חצ'פורי נדיר
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמיםמושלמים. אל תפספסו!
אמאל'ה, כל כך טעים.
איזה מזל שלא מצאתי את המתכון הקודם שהכנתי.
בצק אוורירי ונוח לעבודה, הילדים בבית הספר התענגו על הטעם ונהנו להכין את החצ'פורי שלך.
תודה רבה
היי אודליה,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, שמחים מאוד שנהניתם מהחצ'פורי 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
חצפורי פשוט נדיר להתענג עליו
איזה כיף לשמוע ליעד תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא לשתף איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/