| | |

עוגת שוקולד עסיסית קלה וטעימה לשבת

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
בהשראת: אורלי בן צור חקיקי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עוגת שוקולד

לא מעבירים שבת בלי להתאים אליו עוגת שוקולד מושלמת המשדרגת לכולם את היום בטעמים מושלמים!

קבלו מתכון לעוגת שוקולד עסיסית קלה וטעימה שהכי מתאימה לשבת, עם מרקם קרמי ושוקולדי במיוחד, וטעם משגע המשלב ציפוי שוקולד מושחת ועשיר במיוחד.

עוגה קלילה והכי פשוטה להכנה הנותנת חווית טעמים עשירה ומעלה לכם את מצב הרוח למקסימום. ביס אחד ואתם מכורים לעד!

מתכון באדיבות: אורלי בן צור חקיקי

ספר המתכונים של אורלי בן צור חקיקי

 

עוגת שוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד עסיסית קלה וטעימה לשבת

מרקם חלומי עם חווית טעמים עשירה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: אורלי בן צור חקיקי

ציוד

3 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח לבן
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • כוס אבקת קקאו
  • כוס אבקה להכנת שוקו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 ביצים L
  • 1 כוס שמן קנולה
  • 2 כוסות מים רותחים / שמנת מתוקה על סף רתיחה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כף תמצית וניל

לציפוי:

  • 1 כוס נוטלה
  • ¼ כוס מים רותחים

אופן ההכנה

  • קודם נחמם תנור מראש ל-170 מעלות
  • נתחיל בהכנת העוגה - בקערה נערבב את הקמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפיה, ואבקת סודה לשתייה.
  • לאחר מכן נטרוף במיקסר את הביצים עם שמן, מים, סוכר וניל, ותמצית וניל. נמזוג לקערה עם הקמח ונטרוף לתערובת חלקה.
  • נמזוג ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ונאפה בתנור למשך 45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  • נעבור להכנת הציפוי - נערבב כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים (לגרסה חלבית אפשר להחליף בשמנת מתוקה מחוממת במיקרוגל), עד למרקם של רוטב סמיך.
  • נמזוג על העוגות ונניח לו להיספג בחלקו. אפשר לקשט עם סוכריות, קוקוס, וכל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת שוקולד – אורלי בן צור חקיקי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?