בורקס גבינה ללא שמרים (טפאדה טורקי)
במלית גבינות עשירה בתפוחי אדמה
Advertisements
הגיע הזמן להתענג עם בורקס גבינה קצת שונה ואחד המאפים הכי שווים ומושלמים במטבח הטורקי!
קבלו מתכון לטפאדה מטריף – מאפה גבינה ביתי ללא שמרים שמרכיבים משתי שכבות בצק פריך בעדינות מושלמת, המשתדך למלית גבינות עשירה בתפוחי אדמה במרקם שפשוט נמס בפה!
מאפה גבינה קל וקליל שתמיד מצליח עם טעם המשאיר את כולם מבשקים לעוד ועוד. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!
Advertisements
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
Advertisements
המצרכים
- 1 כוס מים
- 1 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 4 כוסות קמח רגיל
למילוי:
- 1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
- 150 גרם גבינה מלוחה חמד של פיראוס 5%
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינה צהובה
- 1 כפית מלח
- אגוז מוסקט
- 1 ½ ביצים בתוך המילוי (את החצי השני נמרח מעל המאפה)
Advertisements
אופן ההכנה
- בסיר שמים ביחד כוס מים, כוס שמן, וכפית מלח, ומביאים לרתיחה, ואז מכבים ונותנים שיתקרר.
- לאחר מכן מוסיפים את הקמח וללוש לבצק גמיש (זהירות שלא יהיה דביק)
- מכסים במגבת ונותנים מנוחה של 10 דקות. לאחר מכן מפרידים לשני גושים ופותחים גוש אחד עם מערוך
- אין צורך לקמח את משטח העבודה
- מניחים על מגש מרובע ושמים את המילוי המוכן שערבבנו יחד, מורחים מהמילוי בצורה אחידה
- פותחים את הגוש השני ומניחים על המילוי חותכים את הבצק לקוביות עד הסוף
- מורחים את חצי הביצה שנשאר מקודם ומפזרים שומשום
- אופים על חום של 210 מעלות למשך 55 דקות עד להשחמה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
Advertisements
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
בורקס גבינה ללא שמרים
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמיםמושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
Advertisements
הכנתי את מאפה הגבינה יצא
מושלם טעים כל המשפחה עפה על המאפה.
איזה כיף לשמוע זהבה תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/