| |

עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

עוגה מושלמת המספקת חווית טעמים מענגת שתשאיר עם אובססיה לעוגות תפוחים.
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

תכירו את עוגת התפוחים המגרה שתרשים את כל מי שטועם ותטריף האורחים עוד יותר מהמנה הראשית!

קבלו מתכון לעוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר המורכבת משכבות בצק חלומי ופריך בעדינות המשודך למלית תפוחים עסיסית ומגרה ביותר.

עוגה מושלמת המספקת חווית טעמים מענגת שתשאיר עם אובססיה לעוגות תפוחים. אין סיכוי שלא מנסים!

 

ספר המתכונים של אורה ארגוב

 

 

עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר
צילום: אורה ארגוב 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר

עוגה מושלמת המספקת חווית טעמים מענגת שתשאיר עם אובססיה לעוגות תפוחים.
ציון 4.46 על ידי 22 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • ½2 כוסות קמח מנופה (עד 3 כוסות במידת הצורך (לבצק רך ונעים))
  • ½1 חבילות חמאה / מחמאה (150 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 חלמונים
  • גרידת תפוז / לימון

למילוי (לבשל):

  • 10 תפוחים (מקולפים וחתוכים)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 2 כפות מיץ לימון

לציפוי:

  • 2 חלבונים (משוקשקים)

אופן ההכנה

  • ללוש את כל המרכיבים לבצק יחד ליצירת בצק נעים ורך ואז נותנים מנוחה של חצי שעה במקרר.
  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומורחים היטב את התבנית בחמאה מומסת.
  • מרדדים בתחתית התבנית את הבצק, ומפזרים מעל מעט פירורי ביסקוויטים או פירורי לחם.
  • מורחים מעל את מלית התפוחים המבושלים שהצטננו.
  • מכסים שוב בשכבת בצק שמרדדים במשטח מקומח, ודוקרים את הבצק העליון ומורחים את החלבונים.
  • מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 35 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת תפוחים נוסטלגית

יש גרסה פרווה?
כן תחליפי בסוג של מחמאה.
אורה, האם אפשר להכין מבצק פריך מוכן מהסופר. ואם אפשר להקפיא אחרי אפיה? 
אכן אפשר להקפיא בטח.
אפשר להמיר לשמן בבקשה?
זה לא אותו דבר הפעם.
אפשר למלות פרג עם הבצק הזה?
ברור הכול.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת תפוחים נוסטלגית במילוי עשיר
צילום: מלכה טקו מורנו

"בקבוע אצלי עוגת תפוחים הכי טעים כולם אצלי אוהבים!"
מלכה טקו מורנו

רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: אורה ארגוב

 

Similar Posts

6 Comments

    1. היי רונית, גם אם היית משמיטה את הסוכר לבן במתכון הוא עדיין לא היה מתאים לסכרתיים מכיוון שיש בו גם סוכרים גם בתפוחים (כמות גדולה ב-10 תפוחים) וגם פחמימות פשוטות בקמח לבן. אם בא לך לנסות כמה מתכונים אחרים ללא סוכר מוזמנים לדפדף באתר כאן.

  1. 5 stars
    תודה יקירה ?
    המתכון מעולה. נוסטלגיה.
    כמעט כמו של גרממה… (סבתא ) אפשר להקציף את החלבונים ולצפות את העוגה, שכבה אחרונה עליונה ?
    נראה לי מתאים.
    מה דעתך ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?