| |

חלות לשבת בשיטה קלה במיוחד

טעם מעלף עם מתיקות מעודנת
בהשראת: דבורה אוזנה
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
חלות

אין סיכוי שמעבירים שבת בלי להכין חלה מושלמת ומהממת כזאת שתשדרג לכם את היום בטעם מענג ושמחה רבה!

קבלו מתכון לחלות לשבת שמכינים בשיטה קלה במיוחד שתמיד מנווה תוצאות מושלמות, עם מרקם רך וחלומי לצד טעם מעלף עם מתיקות מעודנת.

ח‎לות יפיפיות עם צבע זהוב ומבריק ושומשום לבן, המקבלות ריח מעולה שמגיע עד בית השכנים. אין סיכוי שלא מכינים!

מתכון באדיבות: דבורה אוזנה

ספר המתכונים של דבורה אוזנה

 

חלות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

סרטון אופן הכנה:

 

חלות

חלות לשבת בשיטה קלה במיוחד

טעם מעלף עם מתיקות מעודנת
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: דבורה אוזנה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 50 גרם שמרים טריים / שתי כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 3 כוסות מים פושרים (חד פעמי קר)
  • 1 ביצה עם מעט מים להברשה
  • שומשום

אופן ההכנה

  • נשים את השמרים בתוך קערית עם חצי כוס מים למשך כמה דקות.
  • במקביל נכניס לתוך קערת מיקסר את הקמח, סוכר, וסוכר וניל, ונערבב עם וו הלישה
  • נוסיף את השמן, השמרים, ולבסוף המלח, ונמשיך ללוש כעשר דקות עד להתנתקות הבצק מדפנות הקערה. אם הבצק קצת דביק זה בסדר ואם הוא קשה למגע אפשר להוסיף מעט נוזלים לפי הצורך.
  • נמרח מעט שמן על הבצק ונכסה ונניח להתפחה ראשונה, עד שמכפיל את נפחו
  • לאחר התפחה, ניצור כדורים וניתן להם מנוחה של כמה דקות
  • לאחר מכן יוצרים צורות ונניח בתבנית לעוד 20 דקות.
  • נבריש ביצה ונפזר שומשום או כל דבר אחר ומכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש על 200-180 מעלות, למשך 25-30 דקות ועד להזהבה.

הערות וטיפים

חלות לשבת בשיטה קלה במיוחד דבורה אוזנה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

חלות


שאלות נפוצות: חלות לשבת

מה מורחים על החלות שמתקבל צבע יפה?
רק ביצה.
אפשר עם קמח כוסמין?
אפשר בהחלט. אותו הדבר רק להחליף את הקמח.
חייב סוכר וניל?
מוסיף ניחוח, אבל אפשר לוותר.

מה חושבים על: חלות לשבת

חלות
לילי דוסטרי: "הכנתי גם!"
חלות
עליזה שמר: "עשיתי לפי ההוראות ויצא מעולה!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

One Comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?