|

כרוב ממולא בשר ואורז

ברוטב רימונים אדום ומשגע
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
כרוב ממולא

כרוב ממולא – המאכל הכי נוסטלגי ואהוב מהילדות שכל האמהות והסבתות היו מכינות, עם טעם שמשאיר את כולם רעבים לעוד!

קבלו מתכון לכרוב ממולא בהמון בשר רך ועסיסי עם אורז מפנק ונעים, מבשלים ברוטב רימונים אדום ומשגע המשדרג את הטעם ברמות.

ארוחת צהריים משביעה שעולה על כל דמיון ועושה רק נעים בפה. הכי קל וכיף למלא ועוד יותר לחסל במנת ימי שישי עם כל המשפחה מסביב!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 

כרוב ממולא

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

כרוב ממולא

כרוב ממולא בשר ואורז

ברוטב רימונים אדום ומשגע
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

המצרכים

  • 1 יחידה כרוב ירוק
  • ½ ק"ג בשר צלעות טרי (עם השומן שלו)
  • 2 כוסות אורז עגול
  • 4 כוסות מים
  • עלי סלרי קצוצים דק
  • 4 עגבניות עסיסיות חתוכות לקוביות קטנות
  • מלח (פלפל שחור גרוס)
  • 1 כפית גדושה פפריקה
  • ½ כפית כורכום

לרוטב:

  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 בצל
  • 1 גבעול סלרי
  • ½ פלפל ירוק טרי חריף
  • 3 עגבניות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות איטלקי MUTTI
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 2 כפות רוטב רימונים (לא לוותר!)
  • מיץ טרי סחוט מלימון גדול אחד
  • אבקת מרק עוף / מלח
  • 3 גרגרי פלפל אנגלי
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • קודם מכינים את עלי הכרוב למילוי - מסירים עם סכין את גזע הכרוב. מניחים את הכרוב בשקית ומכניסים אותו לילה שלם למקפיא. בבוקר מפשירים על השיש למשך 3 שעות והעלים נפרדים בקלי קלות
  • עם סכין חדה מסירים מכל עלה את העורק הלבן
  • עלה גדול חוצים לשניים כדי להכין ממולאים בגודל קטן ועדין.
  • עוברים להכנת המלית - בקערה מערבבים יחד עד איחוד את הבשר עם השומן שלו, 2 כוסות אורז עגול שבישלנו עם 4 כוסות מים למשך 20 דקות, בצל גדול חתוך לקוביות קטנות, וחופן נדיב של עלי סלרי קצוצים דק.
  • לאחר מכן מוסיפים 4 עגבניות עסיסיות וחתיכות לקוביות קטנות, מלח, פלפל שחור גרוס, כפית גדושה פפריקה, וחצי כפית כורכום.
  • כעת מכינים את הרוטב - בסיר רחב ושטוח מחממים 4 כפות שמן עם כפית שטוחה כורכום ומטגנים עד הזהבה את הבצק שחתוך לקוביות קטנות, 1 גבעול סלרי פרוס דק, וחצי פלפל ירוק טרי חריף פרוס דק.
  • מוסיפים מיץ טרי מ-3 עגבניות עסיסיות מגוררות ו-3 שיני שום כתושות וממשיכים לטגן על להבה נמוכה למשך 10 דקות.
  • מוסיפים 3 כפות גדושות רסק עגבניות איטלקי Mutti, כף גדושה פפריקה, 2 כפות רוטב רימונים, מיץ טרי סחוט מ 1 לימון גדול, אבקת מרק עוף / מלח, 3 גרגרי פלפל אנגלי, ופלפל שחור גרוס.
  • מערבבים ומבשלים למשך 5 דקות
  • לבסוף: מילוי, גלגול, ובישול - פורסים עלה כרוב. מניחים בנדיבות קבב מלית לאורך הקצה שקרוב אליכם.
  • מקפלים את העלה מעל המלית ואז קיפול מימין ומשמאל וגלגול מהודק.
  • מסדרים את הממולאים מעל הרוטב שבסיר כך שהם צמודים זה לזה, אפשר ב-2 שכבות
  • מזלפים מעל הממולאים רוטב רימונים
  • מוסיפים 2 כוסות מים בערך (מים עד לגובה הממולאים ולא יותר)
  • מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים להבה הכי קטנה ומבשלים בערך שעתיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: כרוב ממולא

האם יש צורך לטגן את הבשר?
אין צורך בטיגון , הוא יתבשל ויהפוך רך ונימוח.
בלי להקפיא את הכרוב אפשר להכין?
אפשר, ממלאים סיר עמוק במים ומכניסים את הכרוב בשלמותו. מביאים לרתיחה ובכל פעם שעלים חיצוניים מתרככים מקלפים אותם ומניחים בצד שיתקררו.
מה אפשר לשים לצמחוני במקום בשר?
אפשר אורז, עשבי תיבול קצוצים, קוביות עגבניות, גזר מגורר על מגררת גסה.
מה זה רוטב רימונים?
רוטב נפלא שמשדרג כל סוגי ממולאים וגם עוף ותפוחי אדמה בתנור. ניתן להשיג בכל סופר.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:כרוב ממולא בשר ואורז – אריאלה גולדמן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?