| |

מניפת תפוחי אדמה קלה ומרשימה

מכינים בתנור ונהנים ממנה נהדרת לאירוח כתוספת מרשימה לכל שולחן עם מראה מהמם וטעם נפלא במיוחד.
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
מניפת תפוחי אדמה בתנור

מנת תפוחי האדמה הכי מהממת שהולכת לגנוב לכם את כל תשומת לב על השולחן עם טעמים שישאירו את כולם מכורים לעוד!

קבלו מתכון למניפת תפוחי אדמה בתנור קריספיים ומשגעים מבחוץ ורכים מבפנים ומושקים ברוטב משגע עם המון תבלינים המשדרגים את הטעם ברמות.

מנה נהדרת לאירוח כתוספת מרשימה לכל שולחן עם מראה מהמם וטעם נפלא במיוחד. אין איש סביב השולחן שיכול להישאר אדיש אל מול מניפות תפוחי אדמה אלה!

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

 

מניפת תפוחי אדמה בתנור
צילום: חני קונאשוילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מניפת תפוחי אדמה בתנור

מניפת תפוחי אדמה קלה ומרשימה

מכינים בתנור ונהנים ממנה נהדרת לאירוח כתוספת מרשימה לכל שולחן עם מראה מהמם וטעם נפלא במיוחד.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 8 תפוחי אדמה (אדומים שטופים)
  • ½ כוס שמן
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כף אבקת מרק בצל (אפשר לוותר)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה / טימין

אופן ההכנה

  • חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף! שעדיין יישאר שלם. מניחים בתבנית.
  • בקערה נפרדת מערבבים את השמן, פפריקה, כורכום, אבקת שום, אבקת מרק בצל, כפית מלח, וכפית פטרוזיליה יבשה או טימין. מערבבים היטב.
  • עם כפית שופכים מעל תפוחי האדמה ומקפידים לשפוך גם בין החריצים
  • שופכים כוס מים בתבנית, ומכסים היטב.
  • אופים בטורבו על 200 מעלות למשך 40 דקות
  • לאחר מכן, מוציאים ומורידים כיסוי, ולהשקות מהשמן בתבנית כל תפוח אדמה.
  • אחרי זאת מנמיכים את התנור ל-170 מעלות ואופים ללא כיבוי עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מניפת תפוחי אדמה בתנור

מה זה אבקת שום?
תערובת שום שאפשר לקנות בכל סופר אצל התבלינים.
זה מתאים גם לטוסטר אובן?
מתאים בהחלט. להציץ כל הזמן שהמים לא יתאדו לפני הורדת הכיסוי.
מניפת תפוחי אדמה בתנור
צילום: חני קונאשוילי

רק עוד דבר אחד אחרון!

מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?