Advertisements
| | |

עוגת שמרים קראנץ\' שוקולד

מבצק נדיר ופריך
בהשראת: אביבה ג'רופי
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
עוגת שמרים
Advertisements

תתכוננו להתמכרות עם עוגת השמרים הכי שווה שיש שתמיד עושה לכולם חגיגה בפה עם פיצוץ שוקולד ומתוק!

קבלו מתכון לעוגת שמרים קראנץ' שוקולד מושלמת שמכינים מבצק נדיר ומיוחד השומר על פריכות עדינה ומענגת, עם מלית שוקולדית עשירה וסירופ סוכר המשדרג את הטעם ברמות.

עוגה קלילה וקלה להכנה שכל בשלן יכול להכין בעיניים עצומות, ומובטח שתמיד תצא וואו! ביס אחד וכולם יבקשו עוד ועוד.

מתכון באדיבות: אביבה ג'רופי

ספר המתכונים של אביבה ג'רופי

 

עוגת שמרים

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

עוגת שמרים

עוגת שמרים קראנץ\' שוקולד

מבצק נדיר ופריך
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
לדרג
כמות 2 רולדות
באדיבות: אביבה ג'רופי

ציוד

כוס זכוכית רגילה עם ידית
Advertisements

המצרכים

  • לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • טיפה תמצית וניל
  • 1 כף מיץ לימון
  • לבצק:
  • 5 ½ כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 175 גרם חמאה רכה
  • ½ שקית שמרים (או חצי קובייה שמרים)
  • 3 ביצים
  • מעט תמצית וניל
  • ¾ כוס מים פושרים
  • למילוי:
  • ממרח נוטלה
  • חלבה
  • ביסקוויטים / פתי בר טחונים
  • אגוזים פירורים
Advertisements

אופן ההכנה

  • מתחילים קודם בסירופ - מרתיחים יחד כוס מים עם חצי כוס סוכר, טיפה תמצית וניל, וכף מיץ לימון. לאחר רתיחה משאירים בצד (שופכים סירופ קר על עוגה חמה).
  • עוברים לבצק - מעבדים את כל המרכיבים לבצק ואז נותנים לו מנוחה במקרר למשך 3 שעות לפחות.
  • לאחר מכן מוציאים מהמקרר ונשטח את הבצק.מורחים ממרח נוטלה ומעליו מפזרים חלבה, פתי בר טחונים, ואגוזים פירורים למי שאוהב.
  • מגלגלים לרולדה וחותכים עם סכין חדה באמצע הרולדה. כך מקבלים שני נחשים ארוכים, ואז מגלגלים אחד עם השני.
  • מורחים ביצה מלמעלה, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך.
  • לאחר אפייה שופכים את הסירופ הקר על העוגה כשהיא עדיין חמה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת שמרים קראנץ'

אפשר לא חלבי?
כן, שמים מחמאה ושוקולד פרווה.
אפשר להתפיח רגיל ללא מקרר?
אפשר למשך שעה בערך ללא המקרר.
צריך להתפיח את העוגות שהן מוכנות עם המילוי?
אפשר להתפיח חצי שעה.
אם יש לי שמרים יבשים?
כף וחצי שמרים יבשים.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

  1. תודה על המתכון. האם את הבצק שמים בתבנית אינגליש קייק או פשוט על התבנית של התנור? מה כדאי?

    1. היי יעל,
      אפשר באינגליש קייק ואפשר גם על התבנית של התנור, זה עניין של איזה מראה את מעדיפה כי מבחינת טעם ומרקם התוצאה תהיה בדיוק אותו הדבר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements