עוגת שכבות נס קפה משגעת
מבצק חלומי ופריך
תכירו את עוגת שכבות העונג החדשה שלכם שתמצאו את עצמכם מכינים בכל שמחה משפחתית עם טעמים שישאירו את כולם מעולפים!
קבלו מתכון לעוגת שכבות נס קפה משגעת המורכבת מבצק חלומי ופריך ברמה מטריפה, שמשדכים באופן מושלם למלית קרם נס קפה עשיר ומיוחד.
עוגה נוסטלגית ומהממת שכל אחד יכול להכין בשיא הקלות, ולפנק את המשפחה בטעם שישאיר אותם מכורים לחיים!
מתכון באדיבות: פני דנינו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית 26
המצרכים
לבצק:
- 6 חלמונים
- 6 כוסות קמח
- 1 כף שמרים
- 300 גרם מחמאה נמסה
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- ½ כוס מים פושרים
למילוי:
- 6 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס מים פושרים
- 6 כפות שטוחות נס קפה
אופן ההכנה
- מתחילים בבצק - מערבבים את כל החומרים חוץ מהמים, ואז מוסיפים את המים בהדרגה עד שמקבלים בצק נעים לעבודה
- מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ושמים לתפיחה של רבע שעה
- עוברים למילוי - מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר, ואז לוקחים רבע כוס מים פושרים עם שש כפות שטוחות נס קפה ומערבבים. מוסיפים לקרם ומקציפים.
- מרדדים כל בצק על נייר אפייה ומסמנים בעיגול. לוקחים את כל השאריות ושמים בצד וככה מכינים 5 עיגולים.
- מניחים עיגול של בצק בתבנית 26, מורחים קצת מהקרם ומפזרים אגוזים. לאחר מכן מניחים עוד עיגול של בצק ומורחים קרם וככה ממשיכים את כל העיגולים של הבצק
- מלמעלה מורחים קרם ומגרדים את השאריות של הבצק ומפזרים אגוזים.
- מכניסים לאפייה על חום 170 מעלות למשך כ-35 דקות בערך (משתנה מתנור לתנור)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שכבות נס קפה
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגותמושלמים. אל תפספסו!
לא כתוב במתכון איזה אגוזים וכמה…
היי רוני,
חצי כוס עד כוס אגוזי מלך קצוצים, אבל אפשר בכיף כל סוג אחר שאת מעדיפה.
בהצלחה 🙂
1 כף סוכר בבצק לא מעט מדי?
היי,
אפשר תמיד להוסיף אם נראה לך שזה לא יהיה מתוק מדי.
בהצלחה 🙂
אפשר להחליף מרגרינה בשמן?
ואם כן כמה?
היי דבורה, הבצק הזה בעוגה הזו מצריך חמאה או מרגרינה ומתפרק עם מכינים רק עם שמן. ניתן להשתמש במספר תחליפים באותה כמות כגון מחמאה, נטורינה על בסיס קוקוס, או אפילו חמאה. בהצלחה ובתיאבון ❤️
6 כוסות קמח? זה לא מוגזם?
היי דינה, סוג העוגה הזו מצריך כמות קמח גדולה בשל מספר השכבות הרב. בהצלחה!
אפשר להוסיף למילוי גם ליקר קפה ואגוזים טחונים/קצוצים?
היי שלומית,
וואו, איזה שילוב קטלני – ברור שאפשר!!
בהצלחה ובתאבון 🙂
אני יכולה קמח תופח?
אני יכולה קמח תופח?
או אפשר קמח כוסמין לבן?