| |

עוגת שוקולד אוורירית ועסיסית בטירוף

עם מרקם קרמי ושוקולדי במיוחד
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עוגת שוקולד

אין אירוע בעולם שלא מתאימה אליו עוגת שוקולד מושלמת שכולם יאהבו ויחסלו במהירות!

קבלו מתכון לעוגת שוקולד אוורירית ועסיסית בטירוף עם מרקם קרמי ושוקולדי במיוחד, וטעם מפנק המשלב גנאש שוקולד מושחת עם סירופ בארומה עשירה במיוחד.

עוגה פשוטה וקלה להכנה המספקת טעמים מיוחדים ומשגעים שרק שוקולד אמיתי יכול לספק. ביס אחד ואתם מכורים לעד!

מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ספר המתכונים של מאיה פפיסמדוב

 

עוגת שוקולד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד אוורירית ועסיסית בטירוף

עם מרקם קרמי ושוקולדי במיוחד
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג

ציוד

תבנית משומנת קוטר 26

המצרכים

  • 5 ביצים L (מופרדות)
  • ¾ כוס שמן
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (או כפית תמצית וניל)
  • ½ קופסת קרטון שמנת מתוקה 38% (או קצפת צמחית)
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות גדושות קקאו
  • 2 כפות גדושות שוקולית
  • 1 ¼ כוסות קמח תופח
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה

לגנאש ולקישוט:

  • 1 שמנת מתוקה 38% (או קצפת צמחית לפרווה)
  • 200 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)
  • ½ כף שמן קנולה

להרטבת העוגה:

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כפית קפה נמס
  • 1 כף רום (או תמצית רום)

אופן ההכנה

  • נמיס את ה-50 גרם שוקולד בחצי קופסת קרטון שמנת למשך כמה שניות במיקרוגל ואז נערבב.
  • נשהה בינתיים בצד.
  • נקציף את החלבונים ונוסיף את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה. נמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב.
  • נוסיף חלמונים בהדרגה ונמשיך להקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
  • נוריד מהירות הקצפה, נוסיף שמן בזרם דק ואת השוקולד המומס בשמנת.
  • ננפה יחד את הקקאו,שוקולית, קמח תופח ואבקת סודה ואז נוסיף בהדרגה ובתנועות קיפול.
  • לצקת לתבנית משומנת קוטר 26, ונכניס לאפייה בחום של 170 מעלות (לא טורבו) למשך 35 דקות בערך (תלוי בתנור).
  • נערבב אבקת קפה נמס ורום במים הפושרים, נרטיב את העוגה כל עוד היא חמה ונצנן.
  • להכנת הגנאש והקישוט - נעביר לכלי נפרד 50 גרם מהשוקולד, 3 כפות מהשמנת המתוקה, וחצי כף
  • שמן (נשמור לקישוט).
  • עם רוב השמנת והשוקולד שנותרו נכין גנאש (נמיס על הגז או במיקרוגל) וניצוק על העוגה כשהיא חמה.
  • נכניס למקפיא להתייצבות ובינתיים נמיס במיקרוגל את השוקולד יחד עם השמנת והשמן ששמרנו.
  • נערבב היטב ונעבירים לשקית זילוף חד פעמית. ניצור בקצה פתח קטן בעזרת סכין ונזלף על העוגה פסי אורך ורוחב.
  • אפשר גם לקשט בדובדבנים מסוכרים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת שוקולד


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד אווירירית

מה אפשר במקום אבקת סודה לשתייה?
אפשר אבקת אפייה. אך אפשר גם לוותר לגמרי על סודה לשתייה.
איך אפשר להמיר לפרווה?
אפשר לוותר על הגבינה.

 

עוגת שוקולד אווירירית ועסיסית בטירוף
"מעל העוגה הקצפתי שמנת מתוקה ועטפתי את העוגה, נשאר קצת מהגנאש אז קישטתי גם מעל" | צילום: דפנה סער Dafna Saar

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולדמושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:עוגת שוקולד – מאיה פפיסמדוב

Similar Posts

5 from 1 vote (1 rating without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements