עוגת שמרים קראנץ\' צמה פרווה
בצק נדיר ומיוחד עם טעם מענג
תתכוננו לים של מחמאות ופרגונים עם עוגת השמרים הכי מושלמת שתעשה לכולם חגיגה בפה עם פיצוץ של מתיקות!
קבלו מתכון לעוגת שמרים קראנץ' צמה פרווה שפשוט נמסה בפה, עם בצק נדיר ומיוחד השומר על מרקם מושלם וחלומי לעוגה, ומלית שוקולדית מושחתת המשדרגת את הטעם ברמות.
מכינים עוגה מהממת זו לפי מתכון ברור ומפורט, לפי סרטון הכנה שיבטיח לכם הצלחה מסחררת בכל פעם, ונהנים מעוגה מענגת שתשאיר אותכם מכורים לעד!
מתכון באדיבות: חן הראל סוויסה
ספר המתכונים של חן הראל סוויסה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- 1 ½ כפות שמרים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 3 ביצים
- 1 ½ כוסות מים
- 175 גרם מרגרינה / נטורינה
- 1 כפית מלח
למילוי:
- 2 כפות קקאו
- 3 כפות שוקולית
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם מחמאה / נטורינה / מרגרינה
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, סוכר, וסוכר וניל. ערבוב של 2 דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את הביצים והמים, ומערבלים על מהירות נמוכה למשך 2 דקות.
- נמשיך לערבל על מהירות בינונית ונוסיף את המרגרינה (בטמפרטורת חדר) והמלח. נערבל למשך 10 דקות, הבצק קצת דביק וזה בסדר.
- נקמח מעט קערה ונתפיח. אחרי 10 דקות נחזור לבצק וללוש אותו שוב.
- נתפיח לעוד שעה או לכמה שעות במקרר או מומלץ לילה במקרר.
- מכינים את המילוי על ידי ערבוב של כל המרכיבים יחד, מרדדים את הבצק ל-5 עלים ומורחים בשכבה אחידה מהמלית.
- מגלגלים כל עלה לרולדה (כמו בסרטון) ומכניסים למקפיא ל-10 דקות כדי שהיה יותר קל לחתוך.
- חותכים את הרולדה לשני חצאים, ואז חותכים כל חצי לעוד שני חצאים. קולעים לפי הסרטון.
- שמים להתפחה של 20 דקות, מורחים ביצה ואז אופים פס למעלה פס למטה, על חום של 175 מעלות למשך 25 דקות בערך.
- אפשר למרוח סירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר על הגז) על העוגות לאחר אפייה.
הערות וטיפים
סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שמרים קראנץ'
את הרולדות שמים באינגליש קייק? לא בגלל שהרולדות רחבות מדי, שמים ישר על נייר אפייה בתבנית גדולה. |
להמיס את המלית קודם? לא, המחמאה מומסת וממיסה את הכל. |
המים צריכים להיות פושרים? אכן. |
הכמות של המילוי מספיקה לכל הרולדות? מספיקה ל-5 רולדות אכן. |
אם יוצא 5 רולדות .את יכולה להקפיא חלק ? כן ברור מיד אחרי האפייה. |
מה חושבים על: עוגת שמרים קראנץ'
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות שמריםמושלמים. אל תפספסו!
העוגה יצאה מטורפפפת!!!!
טעם מושלם..
למה צריך ללוש פעמיים?
להתפיח וללוש פעמיים תורם לקבלת מרקם בצק מושלם כמו שרוצים. שמחים שיצא טעים! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/