לחם דק במחבת

שטוח, רך, ומיוחד במרקמו
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.19 על ידי 11 דירוגים
לחם

קמח ומים, לא תאמינו כמה ברכה יש בזה! עם כל כך הרבה וריאציות ללחמים שונים מושלמים, הנה לכם עוד אחת שתגרום לכם להתפעל מחדש!

קבלו מתכון ללחם דק במחבת בהכנה ביתית הכי קלה וזריזה שאי פעם ראיתם, המניבה לחם שטוח, רך, ומיוחד במרקמו שמשדרגים בתערובת מפנקת של שמן זית וזעתר, או אפילו שום מגרה.

מערבבים ומעצבים צורה, שמים דקה במחבת ומקבלים לחם מושלם שישאיר את כולם מכורים. מגישים ליד סלט נדיר ומבינים למה חייבים כזה כל בוקר!

מתכון באדיבות: חני קונאשוילי

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

 

לחם דק

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחם

לחם דק במחבת

שטוח, רך, ומיוחד במרקמו
ציון 4.19 על ידי 11 דירוגים
לדרג
כמות 18 יחידות בגודל פיתה
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 כוסות קמח תופח
  • 1 ½ כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח

תערובת למריחה 1:

  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • זעתר עם שומשום
  • פטרוזיליה יבשה

תערובת למריחה 2:

  • שמן זית
  • 3 שיני שום כתוש
  • כוסברה קצוצה דק דק
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • נלוש בידיים את הקמח עם המים רותחים וכפית מלח, ללוש בזהירות כי זה חם!
  • מורידים על השיש ונלוש היטב כמה דקות, אל דאגה זה בסוף מתאחד.
  • מכסים במגבת ל-15 דקות, ואז מורידים על השיש שוב וללוש לכמה דקות.
  • מחלקים את הבצק ומעגלים לכדורים חלקים. מכסים בניילון מלמעלה כי הבצק מתייבש מהר.
  • נחמם מחבת היטב. מרדדים על השיש ללא קמח (לא נדבק) לעיגול דק.
  • שמים במחבת לוהטת (לא יותר מידי) כחצי דקה עד דקה מכל צד.
  • שמים על מגבת ומכסים במגבת לאטום.
  • כך מכינים את את כל הכדורים. מניחים אחד על השני במגבת זה שומר על חום.
  • לבסוף מכינים איזה תערובת למריחה שרוצים (או שניהם), ומורחים מלמעלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: לחם דק במחבת

צריך לשמן את המחבת?
אין צורך.
הבצק ללא שמן?
ללא שמן.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?