עוגת שמרים מבצק מושלם

עם מרקם נדיר וחלומי לעוגה
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
עוגת שמרים

עוגת השמרים האולטימטיבית שתשדרג לכם את המטבח עם פיצוץ של מתיקות, ותנחם לכם את הלב בטעמים מעלפים שישאירו אתכם מכורים לעוד!

קבלו מתכון לעוגת שמרים מבצק מושלם וייחודי, השומר על מרקם נדיר וחלומי לעוגה, ומלווה אותה בטעם מדהים המשתדך באופן מושלם למלית השוקולדית, והסירופ המתוק המפנק.

מכינים עוגה מופלאה זו עם מתכון מלא ומפורט המלא בהסברים, עיצובים, ומגוון מליות, כך שתמיד תבטיחו לעצמכם הצלחה מסחררת עם טעמים מענגים. אין סיכוי שלא מכינים!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן

ספר המתכונים של אריאלה גולדמן

 

עוגת שמרים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שמרים

עוגת שמרים מבצק מושלם

עם מרקם נדיר וחלומי לעוגה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבניות אינגליש קייק

המצרכים

לראש עיסה:

  • 1 קובייה (50 גרם שמרים טריים)
  • ½ כוס חלב פושר

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 4 ביצים L בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס חלב פושר
  • 1 כף מלח
  • 200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפ החדר

לזיגוג:

  • 1 ביצה (רק החלמון)
  • 1 כף חלב

לסירופ סוכר:

  • ½ כוס (100 גרם סוכר)
  • ½ כוס (120 מ"ל מים)

מבחר מליות לעוגות שמרים:

    למלית שוקולד עשירה - להמיס שוקולד עם החמאה, לקרר עד למרקם נוח למריחה.

    • 300 גרם שוקולד מריר קצוץ
    • 140 גרם חמאה

    מלית קקאו - מערבבים יחד, מחממים את החמאה עד שהיא רכה ולא נמסה, מורחים את מלבן הבצק בחמאה, מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון מעל.

    • ½ כוס סוכר
    • 2 כפות קקאו
    • ½ כפית קינמון
    • 50 גרם חמאה

    מלית נוטלה - מורחים על מלבן הבצק

    • ¾ כוס ממרח נוטלה

    מלית חלבה שוקולד - מורחים את הבצק בחלבה, מפזרים שוקולד מגורר מעל

    • ¾ כוס ממרח חלבה
    • 50 גרם שוקולד מריר מגורר

    מלית שוקולד נוגט - מורחים את הבצק בממרח שוקולד שאוהבים, מפזרים אבקת או ממרח נוגט בשכבה דקה

    • ¾ כוס ממרח שוקולד שאוהבים
    • 2-3 כפות אבקת נוגט / ממרח נוגט (ניתן להשיג בחנויות מתמחות באפייה)

    אופן ההכנה

    • נכין את ראש העיסה - נערבב בקערה שמרים עם חלב, עד שהשמרים נמסים. נניח למשך 10 דקות, עד שיופיעו בועות.
    • נכין את הבצק - נשים קמח במיקסר עם וו לישה, וניצור שתי גומות. בראשונה נשים את ראש העיסה. בשנייה נשים את הסוכר, ביצים וחלב.
    • נעבד במהירות נמוכה, עד שמתהווה בצק. נוסיף מלח וחמאה בהדרגה, ונעבד למשך 5 דקות בערך, עד שמקבלים בצק חלק, מבריק ודביק.
    • נעביר את הבצק לקערה גדולה, נכסה בניילון נצמד, ונניח לתפיחה של שעה בערך עד להכפלת הנפח (או נעביר לתפיחה במקרר למשך הלילה)
    • נוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. נחלק ל-4 חלקים. נלטף כל חלק במעט קמח.
    • נניח למנוחה 20 דקות ונרדד כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ ובגודל 40X45 ס"מ פחות או יותר.
    • נמרח במלית הרצויה, ואז נגלגל לרולדה הדוקה. נתפיח בתבנית אינגליש קייק מקומחת כ-40 דקות, עד להכפלת הנפח.
    • נחמם תנור ל-180 מעלות על וכנית אפייה רגילה. נברים את הבצק בחלמון מעורבב בחלב, ונכניס לאפייה של 25 דקות. להימנע מאפיית יתר, רק עד שהעוגות שחומות וריחניות.
    • בינתיים מכינים סירופ סוכר - מרתיחים את הסוכר והמים יחד בסיר, ואז מבשלים לעוד 2-3 דקות עד שמקבלים תמיסה אחידה.
    • נבריש אותן בסירופ סוכר כשהן חמימות הישר מן התנור
    • אחסון והגשה - נצנן את העוגות. נשמור את העוגות מכוסות בניילון נצמד בטמפרטורת החדר. הן לא נשמרות היטב, לכן נאחסן בטמפרטורת החדר רק ביום הראשון של האפייה ולאחר מכן נקפיא.
    • הקפאה - מכיוון שמכינים כל פעם 4 רולדות, אפשר להקפיא לפני האפייה – נקפיא את הרולדות המעוצבות לפני התפיחה השנייה. נפשיר במקרר למשך הלילה, נתפיח כרגיל ונאפה.
    • אפשר גם אחרי האפייה – נאפה את העוגות קצת פחות זמן (בערך 5 דקות). נצנן לחלוטין, נעטוף ברדיד אלומיניום ונקפיא. לפני ההגשה נחמם ב-180 מעלות במשך 10-7 דקות. החימום הסופי בתנור יסיים את האפייה.
    • עיצוב העוגות: לעיצוב עוגת שושנים- נכין רולדה. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס"מ.
    • נעמיד את הפרוסות, כשצידן החתוך כלפי מעלה בצורת פרח על תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. הפרוסות לא אמורות לגעת זו בזו, והן מתחברות רק במהלך התפיחה והאפייה.
    • נתפיח ונזגג לפי ההוראות שמציונות במתכון, האפייה תארך טיפה יותר – 35-30 דקות. להיזהר מאפיית יתר.
    • לעיצוב שבלולים אישיים - נכין רולדות. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס"מ. נעמיד אותן כשצידן החתוך כלפי מעלה, באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה. נכניס את הקצה למטה כדי שפיתוליו לא יפתחו במהלך התפיחה והאפייה. מתפיחים ומזגגים לפי הוראות המתכון הבסיסי. נאפה 20-15 דקות בחום של 180 מעלות. אפשר להכין מראש, להקפיא עטופים ברדיד אלומיניום, ולחמם ב 180 מעלות (עטופים ישר מהמקפיא).
    • לעיצוב עוגת קראנץ - נתחיל ברולדת שמרים רגילה, נחצה כל רולדה לאורכה (כך שפיתולי המילוי חשופים), נפתל את שני החצאים לבורג
    • נניח בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, נתפיח ונאפה כמו שמצוין במתכון הבסיסי
    • לעיצוב עוגת בבקה - נחלק את הבצק ל-6 חלקים. נרדד כל חלק למלבן באורך 45 ס"מ וברוחב 20 ס"מ. נמלא ונגלגל לרולדה ארוכה וצרה יחסית. נפתל כל זוג רולדות לבורג. נניח כל בורג בתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת. נתפיח עד להכפלת הנפח. נזגג בחלמון ונאפה בחום של 180 מעלות 50-45 דקות.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

    הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


    רק עוד דבר אחד אחרון!
    עוגת שמרים

    המתכון הזה הוא חלק מאוסף
    מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!

    עוד מתכונים מעניינים באתר

    מקור: עוגת שמרים מבצק מושלם – אריאלה גולדמן

    Similar Posts

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    ניסית את המתכון? איך יצא?