|

בקלאווה שכל המשפחה תאהב

מרקם מטריף עם טעם חלומי
בהשראת: לימור עזאוי
ציון 4 על ידי דירוג אחד
בקלאווה

מי לא אוהב בק‎לאווה? תתכוננו לפנק את המשפחה במלכת העוגיות של המטבח הטורקי, בהכנה קלה ונטולה כל בלאגנים וסיבוכים מיותרים!

קבלו מתכון לבקלאווה ביתית ומוצלחת שכל המשפחה תאהב, שמכינים משכבות רבות של בצק פילו חלומי המשתדך למלית אגוזים וקינמון מטריפה, ומשודרג בסירופ סוכר מושחת.

איך שמכינים פעם ראשונה, ומגלים שהבק‎לאווה האהובה היא הרבה יותר קלה להכנה משחשבתם, מתמכרים מיד לשאר החיים!

מתכון באדיבות: לימור עזאוי

ספר המתכונים של לימור עזאוי

 

בקלאווה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בקלאווה

בקלאווה שכל המשפחה תאהב

מרקם מטריף עם טעם חלומי
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 15 עוגיות גדולות יחסית
באדיבות: לימור עזאוי

המצרכים

  • עלי פילו להפשיר לפי הוראות היצרן
  • 300 על גרם אגוזים קצוצים
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות קינמון
  • 250 גרם מחמאה מומסת

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • 2 טיפות לימון

אופן ההכנה

  • ממיסים את המחמאה ומניחים בצד
  • נכין את התערובת אגוזים, נערבב את האגוזים קצוצים, קינמון וסוכר
  • נפתח את העלי פילו, נפרוס דף ונמרח מחמאה, ומעליו נפרוס עוד דף, אחר כך נפזר כף מתערובת האגוזים לאורך של הדף ונגלגל לרולדה, בסיום נכווץ את שני הקצוות לאמצע.
  • לאחר מכן שוב נמרח מחמאה מעל הרולדה, ונחתוך לעוגיות וכך גם שאר הרולדות.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות למשך חצי שעה בערך של אפייה, עד להזהבה.
  • במקביל מכינים את הסירופ - מביאים לרתיחה את כל החומרים יחד.
  • כשהבקלוואה מוכנה ומוציאים מהתנור, שופכים סירופ קר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
בקלאווה


שאלות נפוצות: בקלאווה

מה הכוונה מכווצצים את הקצוות לאמצע?
הנה סרטון של קרין גורן המסביר את הצורה. קישור.
אפשר להכין בלי קינמון?
כן בהחלט, אפשר  רק אגוזים וסוכר חום.
את האגוזים לפזר בשורה או על כל העלה?
מפזרים בשורה.

מה חושבים על: בקלאווה

בקלאווה
נטלי סרגון: "תודה על המתכון יצא נדיר!"
בקלאווה
אתי אדריאן: "יצא נהדר!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?