| | |

מתכון כנאפה קל ב-10 דקות

הקינוח הכי לוהט ומרגש
בהשראת: אמיר נחום
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
כנאפה

גם אם מקורה עד היום עדיין לא ברור, כולם יכולים להסכים שאין קינוח יותר לוהט ומרגש יותר מכ‎נאפה ביתית מושלמת!

קבלו מתכון לכנאפה קל שמכינים ב-10 דקות בלבד, בלי להתפשר על הטעם המשגע המתקבלת משכבות אטריות קדאיף שחומות ופריכות בצבע זהב מרהיב, מעל לגבינה רכה ונמסה בפה עם הלב.

מכינים כנ‎אפה מדהימה זו בקלי קלות עם מתכון מפורט שתמיד מבטיח הצלחה מסחררת, ותוך לא זמן תמצאו את עצמכם מתרגשים מחדש כל שבוע לכבוד הכ‎נאפה של השבת!

מתכון באדיבות: אמיר נחום

ספר המתכונים של אמיר נחום

 

כנאפה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

כנאפה

מתכון כנאפה קל ב-10 דקות

הקינוח הכי לוהט ומרגש
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: אמיר נחום

המצרכים

  • 150 גרם חמאה
  • חבילת שערות קדאיף מופרדות (בערך 160 גרם)
  • גבינת טוב טעם 250 גרם
  • 2 פרוסות של גבינה צהובה

לזיגוג:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית קטנה של סוכר וניל
  • מיץ מחצי לימון
  • קצת פיסטוקים או בוטנים לקישוט

אופן ההכנה

  • מפרידים את שערות הקדאיף, ניתן לחתוך אותן עם סכין בכדי שיהיה יותר קל להפרדה
  • במקביל ממיסים את החמאה על מחבת בגודל 24, ושופכים את החמאה המומסת על שערות הקדאיף וטובלים את כל השערות בחמאה המומסת בתנועת הפרדת שערות.
  • לאחר מכן שמים חצי מכמות השערות במחבת שבה המסנו את החמאה, ומהדקים את השערות כך שימלאו את כל תחתית המחבת.
  • לאחר מכן לוקחים עם שתי כפות ומסירים חלקים חלקים מגבינת הטוב טעם על השערות במחבת (לא לוחצים מאחר והשערות ידבקו לגבינה והכל יתרומם)
  • אחרי זאת מפזרים את הגבינה על כל השטח
  • לוקחים גבינה צהובה פרוסה ואיתה משטיחים את גבינת הטוב טעם (גבינת טוב טעם לא נדבקת לפרוסת גבינה צהובה)
  • לאחר מכן נפזר שתי פרוסות של גבינה צהובה על כל השטח.
  • שמים את שאר שערות קדאיף מעל תערובת הגבינות בצורה אחידה, ודוחסים אותן מהצדדים עם כף עץ.
  • מחממים את הכנאפה על האש עד אשר רואים שהקצוות של שערות הקדאיף הופכות לחומות
  • זה השלב שצריך להפוך - זהירות : לקחת שתי כפפות נגד חום
  • לוקחים צלחת ושמים מעל המחבת והופכים בצורה מהירה כך שהצד הצרוב של הכנאפה נמצא כלפי מעלה.
  • נחליק את הכנאפה מהצלחת חזרה למחבת ונמשיך בחימום עד שהקצוות הופכות לחומות. דוחסים מדי פעם עם כף מעץ השערות מהקצוות.
  • לזיגוג - שמים את המים , הסוכר והסוכר וניל בסיר קטן ומחממים עד אשר רואים שהמרקם נהיה קצת סמיך, לאחר מכן נוסיף את המיץ לימון ונערבב ונחמם עוד דקה נוספת.
  • נשפוך את הזיגוג בצורה שווה על הכנאפה, נקשט בבוטנים או פיסטוקים שחיממנו אותם עם קצת רוטב סוכר מהסיר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: כנאפה קל

אפשר להכין עם גבינת חמד?
אפילו מומלץ, גבינת חמד 16% ששמים במים ללילה להוריד את המליחות . בזמן הבישול היא נמתחת והכי מתאימה לכנפה . בטעם דומה מאד לג'בנה רק יותר עדינה. רק עם חמד.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?