עוגת שכבות בצק פריך שוקולד וקצפת

עוגה נוסטלגית עם טעם נדיר
בהשראת: דליה חאמי
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
עוגת שכבות

תכירו את העוגה הכי מושלמת שתמצאו את עצמכם מכינים בכל יום הולדת, שמחה משפחתית, או כל אירוע חגיגי!

קבלו מתכון לעוגת שכבות נוסטלגית ומהממת, המורכבת מתחתית בצק פריך וחלומי המשדכים למלית שוקולדית עשירה במרקם וגם בטעם, וקצפת רכה המשודרגת בפירורי בצק.

עוגה ממכרת במיוחד שכל אחד יכול להכין בקלי קלות וכלום מאמץ. איך שטועמים ביס ראשון, מיד שומרים מתכון ומתמכרים לחיים!

מתכון באדיבות: דליה חאמי

ספר המתכונים של דליה חאמי

 

עוגת שכבות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שכבות

עוגת שכבות בצק פריך שוקולד וקצפת

עוגה נוסטלגית עם טעם נדיר
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: דליה חאמי

ציוד

תבנית בינונית חד פעמית

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 3 חלמונים
  • 1 כוס שמן
  • ½ כוס מים

למילוי שוקולד:

  • 200 גרם שוקולד
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כוסות סוכר
  • ½ כוס מים
  • ½ מרגרינה
  • ½ כוס קמח
  • 5 חלמונים

לקצפת:

  • 7 חלבונים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס קוקוס

אופן ההכנה

  • בקערה מערבבים את כל החומרים לבצק יחד.
  • על האש ממיסים את השוקולד עם מים, סוכר, קקאו, ומרגרינה, עד להמסה מלאה. כאשר מתקרר, מוסיפים את החלמונים והקמח.
  • משטחים את הבצק בתבנית, ומשאירים רבע מהבצק בצד במקרר.
  • שופכים מעל לבצק את השוקולד.
  • מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף גבוהה, ומוסיפים את הקוקוס בצורת עטיפה. משטחים מעל השוקולד.
  • מגרדים עם פומפיה מהבצק שהשארנו מעל הקצפת.
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם על 170 מעלות למשך 40 דקות.
  • מומלץ לשמור עוגה לפחות לילה במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שכבות 

אפשר לוותר על מרגרינה?
כן אפשר במקומה שמן.
לא צריך סוכר בבצק?
אין צורך כי יש בשוקולד.
אפשר משהו אחר במקום קקאו?
אפשר שוקולית.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת שכבות בצק פריך שוקולד – דליה חאמי

Similar Posts

7 Comments

    1. היי יעל,
      באיזו כוס שאת רוצה, העיקר שאת משתמשת רק בה לכל אורך המתכון.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?