| |

טפאדה מאפה גבינה טורקי

טעם נהדר במראה מהמם
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
טפאדה מאפה טורקי

חג שבועות זה חוגגים עם אחד המתכונים הכי שווים ומדהימים למאפה טורקי, עם טעם ומראה כל כך נדיר שתקראו לו הזהב הטורקי!

טפאדה – מאפה גבינה טורקי אסלי ונוסטלגי שהסבתות של פעם תמיד היו מכינות. מורכב משתי שכבות בצק פריך וחמאתי ועדין מאוד, המשתדכות למלית גבינה עשירה בתפוחי אדמה עם מרקם רך וחלומי.

מכינים מאפה מושלם זה לכבוד החג, ומפנקים את המשפחה בטעמים חגיגיים ושמחה בלתי נגמרת!

מתכון באדיבות: אלעד אלבלי

ספר המתכונים של אלעד אלבלי

 

טפאדה מאפה טורקי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

טפאדה מאפה טורקי

טפאדה מאפה גבינה טורקי

טעם נהדר במראה מהמם
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
לדרג

המצרכים

לבצק:

  • 1 "כוס תה" מים - כוס קטנה
  • 1 כוס שמן פחות 2 כפות
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כוסות קמח

למילוי:

  • 2 תפו"א מבושלים
  • 1 קוביה גדולה גבינה בולגרית

<div class="OUTBRAIN" data-src="DROP_PERMALINK_HERE" data-widget-id="AR_3"></div>

    אופן ההכנה

    • להכנת הבצק - נשים בסיר את המים השמן החמאה והמלח, נביא לרתיחה ומיד נכבה את האש.
    • נמזוג את התערובת הרותחת אל הקמח ונעבד לבצק לא דביק בכלל
    • נחלק ל-2, נעטוף כל חלק בניילון נצמד ונותנים מנוחה כ-10 דקות
    • להכנת המלית - נמעך הכל ביחד, לא נתבל במלח כי הגבינה מספיק מלוחה.
    • להרכבת המאפה - נרדד את החלק הראשון של הבצק ליריעה, נניח בתבנית משומנת
    • נפזר את המילוי שווה בשווה על גבי הבצק, נרדד את החלק השני של הבצק ומניחים על גבי המילוי ונהדק היטב בשוליים, נחתוך יתרות בצק מהשוליים.
    • נבריש בביצה, נפזר שומשום, ונחתוך למרובעים
    • נאפה בחום בינוני גבוה למשך 55 דקות.
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
    טפאדה מאפה טורקי


    שאלות נפוצות: טפאדה מאפה טורקי

    אפשר לצלם את גודל הכוס?
    כוס כזאת.
    טפאדה מאפה טורקי

    הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

    Similar Posts

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    ניסית את המתכון? איך יצא?