| |

קיש חצילים וגבינות

טעם חגיגי עם מלית מענגת
בהשראת: מורן תורג'מן
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
קיש

תוספת מעולה לארוחת חג או אפילו אירוח חגיגי בפני עצמה – לא מעבירים חג שבועות זה בלי ק‎יש מענג ומדהים!

מתכון לקיש חצילים וגבינות מנצח ומפנק במיוחד, עם טעם חגיגי המשלב תחתית בצק פריך ונהדר, המשתדך למלית גבינות עשירות ומתובלות בעדינות, מתחת לפרוסות חצילים שחומות ומשלמות.

מכינים ארוחה מבריקה ויצירתית זו לכבוד החג, ומבטיחים שהשבועות הזה יהיה הכי טעים שהיה לכם עוד. ביס אחד וכל המשפחה מתמכרת!

ספר המתכונים של מורן תורג'מן

 

קיש
צילום: מורן תורג'מן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קיש

קיש חצילים וגבינות

טעם חגיגי עם מלית מענגת
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: מורן תורג'מן

המצרכים

לבצק:

  • 200 גרם קמח רגיל
  • 100 גרם חמאה או מחמאה
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2-3 כפות מים

למילוי:

  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גרם בולגרית מגורדת
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • תבלינים - אבקת מרק עוף (פלפל לבן, ואגוז מוסקט)
  • חציל פרוס דק

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת הבצק - נעבד בפולסים קצרים את הקמח עם החמאה, סוכר, ומלח עד שמקבלים תערובת פירורית.
  • נוסיף את החלמון עם 2-3 כפות מים, ונעבד עד שנקבל בצק אחיד.
  • לעטוף בניילון נצמד את הבצק, ונכניס אותו למקרר למשך 30 דקות בערך.
  • נעבור להכנת המלית - נטגן עד להזהבה את החציל הפרוס. אפשר גם לסדר בתבנית, לזלף מעליו שמן זית, ולהכניס לתנור עד להזהבה. לאחר מכן נוציא ונצנן את פרוסות החציל.
  • נערבב בקערה גדולה את הגבינות עם השמנת מתוקה, ביצים, קמח, ותבלינים, עד לקבלת בלילה אחידה.
  • כעת נרכיב את הקיש - נוציא את הבצק מהמקרר, ונרדד אותו לצורת התבנית שלנו.
  • נשפוך קודם פנימה את המלית של הגבינות, ומעל נרצה לסדר את פרוסות החצילים.
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35 דקות בערך, עד שהקיש משחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
קיש חצילים וגבינות

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?