| |

מאפה שמרים אישי וטעים

עם מלית גבינות עשירה וקונפיטורת אוכמניות
בהשראת: צחית חמו
עדיין אין דירוגים
מאפה שמרים אישי וטעים

אין פתיח יותר מתאים ליום מבורך ונעים, ממאפה שמרים פריך ומושלם עם טעמים השומרים על מצב רוח בעננים!

קבלו מתכון למאפה שמרים אישי וטעים, מתחתית בצק פריכה ועדינה במרקם חלומי, המשתדכת למלית גבינות עשירה המשודרגת בקונפיטורת אוכמניות מפנקת, עם פרח חמניה מבצק מעל לסיומת טובה.

מאפה מושלם לכל מי שאוהב שמרים, ועוד יותר למי שאוהב גבינה. ביס אחד ואתם מתעלפים מיד!

מתכון באדיבות: צחית חמו

ספר המתכונים של צחית חמו

 

 

מאפה שמרים אישי וטעים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מאפה שמרים אישי וטעים

מאפה שמרים אישי וטעים

עם מלית גבינות עשירה וקונפיטורת אוכמניות
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: צחית חמו

ציוד

תבנית שקעים

המצרכים

  • 3 ½ כוסות קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים
  • קורט מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 25 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • קונפיטורת אוכמניות
  • 2 חבילות טוב טעם (500 גרם ס"הכ)
  • ½ כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 ביצה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים יחד לקבלת בצק, מרדדים לעלה דק וקורצים עיגולים קטנים בקוטר של 4 ס"מ.
  • בכל שקע, מרפדים 4 עיגולים קטנים (כמו בתמונה), לקבלת מעין קערה (כל אחד מהעיגולים כמו עלה של פרח שנפגש בגביע במרכז ושם צריך להדק קצת כדי שיחזיק)
  • בתחתית ממלאים בחצי כפית קונפיטורת אוכמניות, ואז כך גדושה מבלילת הגבינה (שערבבנו הכל יחד חוץ מהאוכמניות).
  • לוקחים עיגול בצק קטן, ובעזרת קורצן חמניה, מקשטים לצורת פרח, ושמים מעל למלית.
  • מורחים בביצה טרופה, ומכניסים לאפייה רגילה בחום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות.
  • איך שיוצא מורחים סירופ סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מאפה שמרים 

מה אפשר חוץ מגבינת טוב טעם?
גבינה לאפייה, אפשר טוב טעם ואפשר טבורוג.
מה זה קוצן חמניות? איפה קונים?
בכל חנויות אפיה והסטוקים ניתן לרכוש. כזה.
אפשר לוותר על האוכמניות?
אפשר גם בלי.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?