לחמניות שום וגבינה אצבע

טעם נדיר עם מלית מפנקת
בהשראת: מוריה GL
עדיין אין דירוגים
לחמניות שום וגבינה אצבע
גם אתם מכורים ללחם שום? אז את לחמניות שום מיוחדות אלה בטח תאהבו, עם הפתעה מפנקת בפנים שתטריף לכם את הפה!
קבלו מתכון ללחמניות שום וגבינה בצורת אצבעות שמנמנות וזהובות, המקבלות טעם נדיר ומיוחד מרוטב שום מושלם המשתדך למלית גבינה צהובה ונמסה בפה.
לחמניות קלילות וקלות להכנה שהן פשוט פינוק אמיתי ושוות כל רגע של הכנה. איך שלוקחים ביס ראשון, מתמכרים לשאר החיים!
מתכון באדיבות: מוריה GL

ספר המתכונים של מוריה GL

 

לחמניות שום וגבינה אצבע

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות שום וגבינה אצבע

לחמניות שום וגבינה אצבע

טעם נדיר עם מלית מפנקת
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: מוריה GL

ציוד

כוס 240 מ"ל

המצרכים

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ½ כפיות מלח
  • 1 כפית שום גבישי
  • 70 מ''ל שמן
  • 1 כוס + 50 מ''ל מים

למילוי:

  • גבינה צהובה מגורדת

למריחה:

  • 50 גרם חמאה מומסת מחמאה מומסתמעט שמן (לפרווה)
  • ½ כפית שום גבישי
  • 7 עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים יחדיו, למשך מספר דקות בודדות, בערך 5 דקות במהירות בינונית-גבוהה.
  • לאחר שנוצר לנו כדור גמיש חלק ויפה, נלוש מעט בידיים ונחלק אותו לשניים, את החלק השני נכסה במגבת ונתחיל לעבוד עם הבצק.
  • הבצק נורא גמיש ורך ולא דביק, אין צורך לקמחלשמן את שולחן העבודה, הבצק לא נדבק לכן אין צורך.
  • לאחר שהנחנו בצד את החלק השני של הבצק, נתחיל לחלק למספר חלקים ויוצרים מכל חלק כדור בגודל של פינג-פונג קטן.
  • מרדדים ופותחים לעלה. זה בסדר אם הוא דק.
  • מניחים מעט בקצה גבינה מגורדת, החלק שלפנינו נמתח אותו מעט ונכסה בשכבה את הגבינה ומתחילים לגלגל עד הסוף. בסוף מקבלים מלמטה פתח קטן, מרדדים מעט עם כף היד להידוק ומניחים בתבנית אפייה משומנת.
  • לאחר שיוצרים מכל הבצק אצבעות קטנות, מצמידים בנייר נצמד מעל התבנית ובמגבת. לאחר 20 דקות מורחים ביצה עם שתי כפיות מים לדילול הביצה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12 דקות.
  • לאחר שהוצאנו את הלחמניות, נמרח מעליהן ישר בסיום את ''הרוטב'' חמאה, לא לשכוח לכסות שלא יתייבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
לחמניות שום וגבינה אצבע


שאלות נפוצות: לחמניות שום וגבינה 

האם ניתן להחליף גבינה צהובה בגבינות אחרות, בולגרית ,למשל?
בהחלט אפשר לנסות, גם יוצא טעים.
מה עושים עם החלק השני של הבצק?
חילקתי לשניים, עם הראשון התחלתי להכין ובנתיים את השני הנחתי בצד במגבת.
לא צריך שהבצק יעבור התפחה? ? ישר לתנור?
התפחה ראשונית אין צורך, רק התפחה שניה, מספיק 20 דקות.
לפרווה במה להחליף את הגבינה?
אפשר להחליף בגבינה טבעונית.

מה חושבים על: לחמניות שום וגבינה

לחמניות שום וגבינה אצבע
קורל כהן: "הייתי חייבת להכין , הטעם אלוהי!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements