גביניות שמרים בגרסה ביתית
מבצק רך עם מלית עשירה
המאפה הכי טעים ואהוב בארץ חוזר בתוצרת בית שכל אחד יכול להכין, עם טעם מושלם המעלף את החושים!
קבלו מתכון לגביניות שמרים בגרסה ביתית, המשלבות בצק שמרים רך ונפלא עם מלית גבינות עשירה עם צימוקים.
אופים עד להזהבה מהממת, ממלאים את הבית בריחות מענגות, וחוגגים את שבועות עם גביניות שמנמנות ומבריקות שאי אפשר להפסיק לאכול!
מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ⅓ כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 כפית גדושה דבש
- 1 ביצה L
- 75 גרם חמאה (רכה)
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כפית גרידת לימון
- ½ כפית מלח
- 1 כוס חלב פושר
למלית:
- 1 גבינת טוב טעם (250 גרם)
- 1 מיכל גבינה לבנה (250 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 כפית גרידת לימון
- 1 חלמון מביצה L
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
- ⅓ כוס צימוקים בהירים (50 גרם)
לציפוי:
- 1 ביצה L טרופה עם כפית שמן וכפית מים
אופן ההכנה
- שמים את חומרי הבצק לבצק רך ולא דביק (את החלב הפושר נוסיף בהדרגה ואת גרידת הלימון והמלח לקראת הסוף).
- לאחר התפחה של כשעה, נוריד את האוויר מהבצק שתפח, ללוש מעט ונתפיח שוב כחצי שעה במקרר.
- נערבב את חומרי המלית לתערובת אחידה.
- על משטח מעט מקומח נרדד את הבצק לעלה מרובע בעובי של חצי ס"מ.
- בעזרת גלגלת פיצה ניישר את הקצוות ונחתוך 25 ריבועים.
- נמלא כל ריבוע בצק בכפית גדושה מהמלית, ונסגור קצוות נגדיות למעין צורת מעטפה(אפשר להדק מעט כששתי אצבעות לוחצות מעל ומתחת).
- נניח על התבנית במרווחים ונתפיח עוד כ-20-30 דקות.
- נמרח בביצה טרופה ונעניס לאפייה בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
גביניות שמרים
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
שאלה בקשר לגביניות
משום מה אני לא רואה סירופ אין צורך?
היי ורדה, זה לא ממש הכרחי במתכון הזה ויוצא טעים גם בלי. אם בא לך בכל זאת להכין עם סירופ בבקשה מתכון:
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס מים
1 כפית מיץ מלימון טרי
את הסירופ נבשל בגז עד להסמכה.
כשמוצאים את הגביניות מהתנור נבריש בסירופ.