פיצה עם לחמניות נתלשות
במילוי קוביות מוצרלה מפנקות
אם גם לכם נמאס מהפיצה השגרתית ורגילה, ומחפשים להרשים עם פיצה ייחודית ונדירה, אז מתכון זה הוא בול בשבילכם!
קבלו רעיון חדש ויצירתי לפיצה זיתים ופטריות עם לחמניות נתלשות מסביב הממולאות בקוביות מוצרלה שפשוט נמסות בפה, עם טעם שישאיר את כולם מעולפים.
פיצה ביתית מיוחדת ונדירה המקבלת מראה מהמם וזהוב עם מרקם רך שאי אפשר לעמוד בפניו. מכינים פעם אחת ומתמכרים לשאר החיים!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס 240 מ"ל
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן
- 2 ½ כוסות מים פושרים (אולי מצטרכים עוד)
- 1 כף מלח
- ¼ כוס שמן
- קוביות מוצרלה או גבינה חמד
- שום כתוש (לא חייב)
- רוטב עגבניות
- פטריות
- גבינה
אופן ההכנה
- מערבבים ביחד את הקמח עם השמרים, ואז מוסיפים את הסוכר ורבע כוס שמן, עם כוס וחצי מים פושרים, וללוש לכמה דקות.
- לאחר מכן מוסיפים כף מלח ועוד כוס מים פושרים (אולי נצטרך עוד רבע כוס), וללוש לכמה דקות.
- לבסוף שופכים מעל עוד רבע כוס שמן, ובתנועות עטיפה מחדירים לבצק. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת נפח.
- לוקחים תבנית ושמים עליה נייר אפייה ומשמנים, מורידים נפח מהבצק עם ידיים משומנות, מוציאים רבע מהבצק ומניחים על הנייר ישר.
- עם ידיים משומנות פותחים את הבצק לגודל הרצוי, ומשאירים מקום ללחמניות.
- על שיש משומן מוציאים כדורי בצק בגודל פינג פונג, ומכדררים על השיש המשומן.
- פותחים עם היד מעט את כדור הבצק, ושמים קוביית מוצרלה או גבינה חמד. אפשר גם לשים על קוביות הגבינה מעט שום כתוש ושמן זית.
- מעגלים יפה ומניחים מסביב לפיצה במרווחים כי זה מאוד תופח.
- מורחים על הלחמניות ביצה מהולה במים ומפזרים שומשום. שמים רוטב עגבניות ומסדרים את הפטריות יפה במעגל ומעל את הגבינה.
- מכניסים לאפייה בתכנית טורבו בתנור שחומם על 180 מעלות עד להזהבה יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
פיצה ולחמניות נתלשות
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר