רולדת קוקוס
מרקם קראנצ\'י בעדינות עם מלית מפנקת
מהמטבח הגיאורגי ישר אצלכם על השולחן – תכירו את הקינוח הכי מפנק לאוהבי הקוקוס עם טעם נדיר ומיוחד שאי אפשר לפספס!
קבלו מתכון רולדות קוקוס אגוזים בטעם מטריף המשלב בצק חלומי במרקם קראנצ'י בעדינות, עם מלית מפנקת של קוקוס עסיסי עם המון אגוזי מלך קצוצים.
עוגיות מדהימות לאירוח קל או לפינוק טעים לצד הקפה החם של הבוקר. לא תפסיקו לאכול אותם מרוב שזה טעים!
מתכון באדיבות: מאיה פפיסמדוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 2 מחמאה רכה (סה"כ 400 גרם)
- 2 כוסות קמח תופח
- 4 כוסות קמח רגיל (לפי ספיגה)
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 ½ כוסות מיץ תפוזים (סחוט טרי)
- 2 חלמונים (מביצה L)
למלית:
- 2 שקיות קוקוס טחון (סה"כ 200 גרם)
- 1 ¼ כוסות אגוזי מלך (קצוצים דק)
- 1 ½ כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 חלבונים (מביצה L)
אופן ההכנה
- ללוש את חומרי הבצק לבצק חלק ואחיד. ואז נחלק אותו ל-6 כדורים, ונכסה בניילון נצמד ונשהה במקרר כשעתיים לפחות.
- נערבב היטב את חומרי המלית עם החלבונים,עד לקבלת מרקם לח.
- נוציא את כדורי הבצק כרבע שעה לפני הרידוד. נרדד כל כדור לעלה מלבני דק, ונפזר באופן אחיד על פני כל העלה שישית מהמלית ואז נגלגל לרולדה (נתחיל לגלגל מהצלע הארוכה של מלבן הבצק ונהדק היטב כל פעם בזמן הגלגול).
- בעזרת חותכן זיגזג נחתוך אלכסונית ויוצרים משולשים (כ-8 מכל רולדה,או בגודל שרוצים)
- נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים, ונאפה בחום של 170 מעלות למשך 15 דקות בערך, עד הזהבה.
- לבזוק אבקת סוכר לפי הטעם.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: רולדות קוקוס אגוזים
את החלבונים צריך להקציף? אין צורך להקציף אבל אפשר לטרוף מעט בעזרת מזלג לפני שמערבבים עם שאר החומרים למלית. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!