| |

4 קישים לשבועות

טעם נהדר ומלית גבינתית ומדהימה
ציון 4.48 על ידי 17 דירוגים
קישים

לא מעבירים את חג השבועות בלי קי‎שים גבינה מענג ומדהים, וכאשר אפשר להכין בכל מיני גרסאות ושדרוגים, תמיד תמצאו לכם משהו שמתאים!

קבלו מתכון ל-4 קישים מושלמים לשבועות, שמכינים מתחתית בצק פריכה וטעימה המשדכים לרוטב רויאל גבינתי ועשיר, ומשדרגים ב-4 מילויים אפשריים של בטטה עסיסית, ברוקולי ירוק ורענן, עגבניות שירי מפנקות, ופטריות עם בצל מטוגנות.

רעיון מבריק ויצירתי לארוחת החג שישאיר את כולם רעבים לעוד ועוד. כי לא מוותרים על קי‎ש בשולחן החג!

ספר המתכונים של איילת ממן

 

קישים
צילום: איילת ממן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

קישים

4 קישים לשבועות

טעם נהדר ומלית גבינתית ומדהימה
ציון 4.48 על ידי 17 דירוגים
לדרג

ציוד

תבנית פאי גדולה (24) + תבנית פאי קטנה

המצרכים

לבצק:

  • 1 ½ כוסות קמח תופח / 1 ½ כוסות קמח עם ¾ שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה מומסת דקה במיקרו
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים (לפי הצורך)
  • ½ כפית מלח

לרוטב רויאל:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח / קורנפלור
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • תבלינים: מלח (פלפל גרוס, אבקת מרק עוף, אבקת מרק בצל)

למלית בטטה:

  • בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות גסות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3-5 שיני שום כתוש
  • תבלינים: מלח (פלפל גרוס, אבקת מרק עוף, וכוסברה מיובשת)

למלית ברוקולי:

  • 2 בצל סגול קצוץ דק
  • 1 חבילה של ברוקולי של סנפרוסט
  • 1 חבילה של מנגולד (רק את העלים)
  • תיבולים: מלח (פלפל שחור גרוס, מעט אבקת מרק בטעם עוף)

למלית עגבניות שרי:

  • עגבניות שרי
  • עירית קצוצה דק

למלית פטריות:

  • 2 בצל סגול
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון טריות
  • תיבולים: מלח (פלפל שחור גרוס, מעט אבקת מרק בטעם עוף)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - במיקסר מערבלים עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, והמלח, ואז מוסיפים ביצה וכף מים (אם יש צורך להוסיף עוד כף), ומערבלים ממש מעט עד שנוצר בצק אחיד.
  • משטחים על ניילון נצמד את הבצק כמו פיתה, ומקררים חצי שעה עד שעה.
  • מרדדים את הבצק בעזרת מערוך בין שני ניירי אפייה, ומעבירים בעדינות לתבנית הפאי. מהדקים לדפנות ולתחתית. גם אם זה נקרע זה לא נורא, אפשר להשלים את החסר.
  • מחוררים את הבצק עם מזלג, ושמים בפריזר לחצי שעה. אם נשאר בצק ובד"כ נשאר, אפשר לעשות גם קיש קטן.
  • לרוטב רויאל - מערבבים במטרפה ידנית את כל החמורים יחדיו, ושמים במקרר. שופכים מעל למלית.
  • למלית בטטה - מטגנים במעט שמן בצל קצוץ עד להזהבה יפה, ואז מוסיפים פרוסות שום, בטטה, ותבלינים, ומקציפים יחדיו למשך כמה דקות.
  • מוציאים את הבצק,ומניחים עליו את הבטטה באופן שווה, ואז שופכים מעל את הרוטב רויאל עד כמעט לכיסוי מלא של הבטטה.
  • מכניסים לתנור לאפייה על 200 מעלות, עד להזהבה ושהבטטה רכה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
  • למלית ברוקולי - מטגנים במעט שמן 2 בצל סגול קצוץ דק, ואז מוסיפים חבילה של מנגולד (שמים רק את העלים קצוצים לרצועות), וחבילה של ברוקולי ששוטפים במים חמים, וחותכים ושמים את הפרחים היפים.
  • מקפיצים הכל יחדיו עד לריכוך, ואז מתבלים.
  • שופכים רוטב רויאל, ומכניסים לאפייה בתנור על 200 מעלות, עד להזהבה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
  • למלית עגבניות שרי - חותכים את העגבניות לחצאים או רבעים, ומנחיחם על תחתית הקיש. שופכים מעל את הרוטב רויאל ומפזרים עירית קצוצה דק.
  • מכניסים לאפייה בתנור על 200 מעלות, עד להזהבה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
  • למלית פטריות - מטגנים במעט שמן את הבצלים, מוסיפים את הפטריות טירות (לשמור כמה אחדים לפיזור מעל). מתבלים.
  • מפזרים על התחתית, ואז שופכים את רוטב הרויאל, ומפזרים מעט פרוסות פטריות מעל שממרנו.
  • מכניסים לאפייה בתנור על 200 מעלות, עד להזהבה (אפשר גם טורבו), בערך 40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
קישים
צילום: איילת ממן


שאלות נפוצות: קישים לשבועות 

אפשר עם שמן במקום חמאה?
אי אפשר, חייב חמאה.
אפשר כל גבינה להשתמש ?
מומלץ רק בגבינה בולגרית, אבל אפשר לנסות.
האם צריך לאפות את הבצק קודם בלי מילוי?
זה מתכון שלא צריך לאפות את הבצק בנפרד.
אפשר עם בצק עלים?
לא מומלץ, הבצק במתכון הרבה יותר טעים.
קישים
צילום: איילת ממן
קישים
צילום: איילת ממן
קישים
צילום: איילת ממן

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

12 Comments

  1. הקישים אולי מעולים, לא הכנתי ולכן לא יכולה לשפוט. אבל המתכונים כתובים ברשלנות עד כדי כך שלפעמים קשה להבין למה התכוון המשורר. למשל:
    מקציפים יחדיו למשך כמה דקות.
    מערבבים במטרפה ידנית את כל החמורים יחדיו,
    ומנחיחם על תחתית הקיש
    מוסיפים את הפטריות טירות
    פרוסות פטריות מעל שממרנו

    ובעיקר: לא כתוב אם כמויות הבצק והרויאל נועדו לכל הקישים יחד או לכל קיש בנפרד.
    באמת לא היה מזיק אילו הייתם מקדישים עוד דקה-שתיים לבדיקת הכתוב.

    1. היי!
      את צודקת לגמרי, ואנחנו מתנצלים על כך.
      זו בדיוק הסיבה לכך שאנחנו עורכים שיפוצים מסיביים למתכונים באתר שלנו בתקופה האחרונה.
      עוד לא הספקנו להגיע לכולם, אך היי סמוכה ובטוחה שהם יעברו עריכה הגונה, אחד אחד.

      נשמח להסביר בנוגע למתכון עצמו:
      מתכוני הבצק והרויאל מיועדים להכנת כל קיש בנפרד.
      בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?