Advertisements
|

שבלול בורקס גבינות ותרד

פריך מבחוץ ורך ונימוח בפנים
בהשראת: אילנית בניזרי
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
שבלול בורקס
Advertisements

במקום להכין בורקסים קטנים ומסובכים, מכינים הפעם בגרסה משפחתית ומתאימה לחג הרבה יותר, וחוגגים עם טירוף של טעמים!

קבלו מתכון לשבלול בורקס של גבינות ותרד מושלם, שתמיד מתקבל במרקם חלומי ופריך מבחוץ ורך ונימוח בפנים, עם מלית נמסת בפה של המון גבינות עשירות ותרד מפנק.

תתפלאו לגלות עד כמה מאפה זה באמת קל להכנה, שתמצאו את עצמכם מכינים כמעט כל שבוע בקביעות. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!

ספר המתכונים של אילנית בניזרי

 

שבלול בורקס

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

שבלול בורקס

שבלול בורקס גבינות ותרד

פריך מבחוץ ורך ונימוח בפנים
ציון 4.54 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנית בניזרי
Advertisements

המצרכים

  • בצק פילאס תורכי (של מעדנות - להפשיר לילה במקרר)
  • 250 גרם קובייה גבינה בולגרית
  • 3 כפות מוצרלה
  • 250 גרם עלי תרד קצוצים (ניתן להמיר למנגולד)

להברשה:

  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף חלב
  • לקישוט שומשום שחור/לבן
Advertisements

אופן ההכנה

  • להכנת המלית - קוצצים את עלי התרד ומוסיפים להם את הגבינה הבולגרית ואז מועכים אותה
  • ומוסיפים את המוצרלה. מערבבים את הכל.
  • לבצק - את הבצק פילאס פותחים את כל החבילה לאורך, חוצים בקו ישר בעזרת סכין לכל האורך!
  • מניחים בקצה הבצק מהמלית לכל האורך, ומגלגלים לצורת רולדה, ואז להתחיל לגלגל לצורת שבלול
  • לוקחים תבנית עגולה ומשמנים אותה (רצוי בחמאה), ומניחים את השבלול במרכז התבנית.
  • כעת יוצרים שבלול נוסף משארית הבצק, וכורכים סביב השבלול שהנחנו בתבנית.
  • מברישים את הביצה ומפזרים שומשום
  • מכניסים לאפייה רגילה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד להזהבה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שבלול בורקס

Advertisements

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
שבלול בורקס גבינות

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אילנית בניזרי

Advertisements

Similar Posts

3 Comments

  1. נוהגים. להבריש בצק פילו עם הרבה חמאה מדוע במתכון הזה לא עשיתם זאת לדעתי זה נדרש

    1. היי נירה!
      את צודקת, הברשת הבצק בחמאה היא עניין נפוץ מאוד. עם זאת, אין חובה לעשות זאת.
      בעלת המתכון בחרה שלא לעשות זאת ואנחנו לא משנים את המתכונים המקוריים שאנחנו מעלים לאתר שלנו.
      יש לנו מתכונים אחרים עם בצק פילו שכוללים הברשה בחמאה.
      מקווים שהצלחנו להבהיר את עצמנו 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements