שושני שמרים גבינה וצימוקים
הקינוח של שבועות!
אין מתאים יותר לסופ"ש ממאפה שמרים פריך ומושלם עם טעמים שישמרו על מצב רוח בעננים עד סוף היום!
קבלו מתכון למאפה שושני שמרים גבינה וצימוקים הכי מושחת שיש, עם בצק פריך וחלומי בצורת מהממת, המשתדך למלית גבינה עשירה עם המון שדרוגים בפנים.
מאפה מושלם לכל מי שאוהב שמרים, ועוד יותר למי שאוהב גבינה. ביס אחד ואתם מתעלפים מיד!
מתכון באדיבות: כרמלה שמואל
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית שקעים
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 1 שקית שמרים
- 1 כוס סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 4 ביצים
- מים פושרים לפי הצורך (בערך כוס ורבע)
למילוי גבינה (לערבב יחד לאיחוד):
- 1 גבינה טוב טעם של טרה
- 1 גביע גבינה 250 גרם - לסנן גבינה
- 1 ביצה
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה
- נלוש את כל רכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה. ולאחר מכן משהים אותו להתפחה עד הכפלת נפח, בערך שעה.
- מניחים על תבנית נייר אפיה. יוצרים מאפים באיזה צורה שאוהבי. לצורה שבתמונה, מרדדים כדור קטן של בצק, עושים חריצים בחלקו העליון, מורחים מהמלית בחלקו התחתון, ומגלגלים ואז סוגרים. להסתכל על התמונות.
- מניחים על התבנית להתפחה 25 דקות.
- לפני שמכניסים לתנור מורחים חלמון ביצה, ואז מכניסים לאפייה רגילה על 180 מעלות עד להזהבה.
- לאחר אפייה אפשר לשים סירופ סוכר.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מה חושבים על: שושני שמרים גבינה
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר