| | | |

לחמניות גבינה ופסטו משגעים

מאפה נהדר שמתאים במיוחד לאירוח חלבי או אפילו לארוחת ערב קלילה.
בהשראת: איילת ממן
ציון 3.88 על ידי 8 דירוגים
שבלולי גבינה

המאפה הכי מושלם לנשנוש בכל דקה ודקה שכל הילדים והמבוגרים מאוד אוהבים!

קבלו מתכון לשבלולי גבינה ופסטו משגעים שמכינים מבצק נדיר במרקם פריך המשדכים במילוי של המון גבינות עשירות, לצד פסטו ביתי מפנק במיוחד.

מאפה נהדר שמתאים לאירוח חלבי או אפילו לארוחת ערב קלילה. והכי כיף שאפשר לשמור במקפיא ולשלוף מתי שמתחשק, כך שתמיד יש משהו טעים בהישג יד!

מתכון באדיבות: איילת ממן

ספר המתכונים של איילת ממן

 

 

שבלולי גבינה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

שבלולי גבינה

לחמניות גבינה ופסטו משגעים

מאפה נהדר שמתאים במיוחד לאירוח חלבי או אפילו לארוחת ערב קלילה.
ציון 3.88 על ידי 8 דירוגים
לדרג
כמות 16 יחידות בערך
באדיבות: איילת ממן

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

  • ½ קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼ כוס סוכר
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • ½1 כוס מים חמימים
  • גבינה צהובה / מוצרלה (לפי הטעם)
  • גבינה בולגרית (לפי הטעם)
  • זיתים (לא חובה)

למריחה באפייה:

  • 1 ביצה
  • 1 כף מים
  • 1 כפית סילאן
  • שומשום שחור / לבן (לציפוי - לא חובה)

לפסטו ביתי:

  • צנוברים קלויים (50 גרם )
  • 4 שיני שום ( קצוצים)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט )
  • 2 חבילות קטנות בזיליקום
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ כוס שמן זית

אופן ההכנה

להכנת השבלולים:

  • בקערה מיקסר, מנפים חצי קילו קמח, ואז מוסיפים כף שמרים יבשים ומערבבים היטב עם כף.
  • לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, מלח, שמן, וכוס וחצי מים חמימים, ומתחילים לערבל באיטיות. אם יש צורך מוסיפים כל פעם מעט מים עד שאין קמח יבש.
  • נלוש בערך 7-10 דק עד שהבצק גמיש כמו פלסטלינה, אם טיפה דביק אפשר לקמח מעט ואז ללוש ידנית בסוף.
  • מכסים בשקית ושמים מתחת לשמיכות למשך שעה בערך.
  • פותחים למלבן ענקי עם מערוך על משטח מקומח מעט, מורחים פסטו בנדיבות (צנצנת קטנה בערך), ומעל מפזרים גבינה צהובה / מוצרלה ובולגרית בנדיבות. ניתן להוסיף גם טבעות זיתים או מה שאוהבים.
  • מגלגלים לרולדה, ועם קלף בצק או סכין חדה חותכים לפרוסות שמנמנות ומניחים על מגש עם נייר אפייה ברווחים כי זה יתפח. מכסים בניילון רפוי חצי שעה.
  • מערבבים בצלוחית את הביצה עם כף מים וכפית סילאן ומורחים מעל בעדינות. שמים תוספות שאוהבים אפשר שומשום שחור ולבן, ואז מכניסים לאפייה בתנור על 180 מעלות למשך 25-30 דקות בערך, או עד שיש צבע יפה למעלה ולמטה.
  • מומלץ להתחיל מהאמצע של התנור ואם צריך מורידים לקומה נמוכה יותר שיקבל צבע בתחתית.
  • ניתן להקפיא ולהפשיר, מומלץ לחמם 20 שניות במיקרו או בתנור לפני האכילה

להכנת הפסטו:

  • במג'ימיקס, טוחנים 50 גרם צנוברים קלויים עם 4 שיני שום קצוצים, מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
  • לאחר מכן מוסיפים 2 חבילות קטנות של בזיליקום מנוקה וחצי חבילת עלי פטרוזיליה מנוקה, ואז מוסיפים שמן זית (בסה"כ לפחות חצי כוס).
  • טוחנים היטב עד שנקבל ממרח טעים. נשמר טוב עד שבוע במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

  1. היי
    ברכיבים כתוב חצי כוס מים חמימים ובהוראות הכנה כתוב להוסיף כוס וחצי, מה נכון?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?