| | |

תפו"א מוקרם בתנור

מנה יצירתית עם חווית טעמים עשירה
בהשראת: ענת אלישע ביטון
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
תפוח אדמה מוקרם

אין מנה יותר מתאימה לחגים או סתם לארוחה מיוחדת, מתפוחי אדמה מוקרמים בתנור שתמיד מכינים ברבע שעה בלבד!

תפוח אדמה מוקרם ומבעבע בתנור קצת אחרת – מנה יצירתית ונדירה של תפוחי אדמה מוקרמים וממולאים בהמון גבינות עשירות עם רוטב שמנת מושחת.

מנה מופלאה, רכה מבפנים עם עטיפה קריספית ומדהימה, המספקת חווית טעמים עשירה ומענגת במיוחד. ביס אחד ואתם מכורים לחיים!

מתכון באדיבות: ענת אלישע ביטון

ספר המתכונים של ענת אלישע ביטון

 

תפו"א מוקרם

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

תפוח אדמה מוקרם

תפו"א מוקרם בתנור

מנה יצירתית עם חווית טעמים עשירה
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: ענת אלישע ביטון

המצרכים

  • 4-5 תפוחי אדמה בקליפתם שטופים היטב
  • מלח גס לפיזור

למלית:

  • 1 חבילה שמנת חמוצה
  • 30 גרם חמאה
  • 1 כף גדושה גבינת שמנת (אפשר גם עם זיתים)
  • 150 גרם גבינה קשה מגורדת (מה שאוהבים)

תבלינים:

  • מלח
  • פלפל שחור
  • ¼ כפית שום גבישי

לקישוט:

  • בצל ירוק

אופן ההכנה

  • לפני שנתחיל מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • נפזר מלח גס בתבנית מרופדת בנייר אפייה. נניח מעל את תפוחי האדמה ונכניס לתנור לשעה או עד לריכוך מלא.
  • נוציא מהתנור (אבל לא מכבים אותו), ונצנן מעט! נחרוץ כל תפוח אדמה לאורכו ובעזרת כפית נרוקן אותו ונעביר את התוכן לקערה. נמשיך כך עם השאר.
  • נוסיף למחית תפוחי האדמה את הגבינות, החמאה, והתבלינים, ונערבב היטב. נמלא את תפוחי האדמה במלית, נפזר עוד קצת גבינה צהובה ונכניס לתנור עד הזהבה. לבסוף נפזר בצל ירוק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

תפו"א מוקרם


שאלות נפוצות: תפוח אדמה מוקרם

איזה גבינה קשה מומלץ לשים?
קוביה קטנה של פטינה, באופן עקרוני אפשר לשים מה שאוהבים.
האם יש צורך בכיסוי תפו"א בנייר כסף?
אין צורך.
תפוח אדמה אדום עדיף?
בהחלט יוצא מאוד טעים.

תפו"א מוקרם


מה חושבים על: תפוח אדמה מוקרם

תפו"א מוקרם
אמנה אבו סויס: "יצא מדהים!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור:תפוח אדמה מוקרם בתנור – ענת אלישע ביטון

Similar Posts

4 Comments

  1. בלי ריכוך במים לפני התנור? אצלי עשיתי לפי מה שכתבת והתפוחי אדמה כבר שעה וחצי בתנור ועוד לא קרובים להיות רכים…

    1. היי תום!
      אין צורך לרכך במים.
      הזמנים משתנים בין תנור לתנור, אבל בעיקרון הריכוך אמור לקחת לפחות שעה ואף יותר (לא לדאוג, בסוף הם יתרככו).
      הזמן גם תלוי בגודל של תפו"א שהשתמשת בהם. המלצה שלנו: גודל בינוני ולא יותר.
      בהצלחה ובתאבון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?