| | |

לחם גרוזיני לשבת ללא מיקסר

הלחם המסורתי המושלם שיחליף לכם את הפיתה בכל ארוחה!
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.70 על ידי 13 דירוגים
מתכון ללחם בית

מתכון ללחם הבסיס של המטבח הגרוזיני – תכירו את הלחם המסורתי המושלם שיחליף לכם את הפיתה בכל ארוחה!

מתכון ללחם בית לשבת שמכינים ללא מיקסר, ומתקבל בצורה מאורכת ושטוחה, במרקם חלומי עם רכות מופלאה, וטעם נדיר ומיוחד.

לחם גרוזיני הוא אחד הלחמים הכי טעימים שיש בלי תחרות כלל, שכל בשלן מתחיל יכול לאפות בקלות. מנסים פעם אחת ומתמכרים לחיים!

 

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

לחם גרוזיני
צילום: חני קונאשוילי
לחם גרוזיני
צילום: חני קונאשוילי
לחם גרוזיני
צילום: חני קונאשוילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון ללחם בית

לחם גרוזיני לשבת ללא מיקסר

הלחם המסורתי המושלם שיחליף לכם את הפיתה בכל ארוחה!
ציון 4.70 על ידי 13 דירוגים
לדרג
כמות 4 לחמים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מדידה של 240 מ"ל

המצרכים

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½2 כוסות מים פושרים (עד 3 כוסות )
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח עם השמרים, ואז מוסיפים את הסוכר ומערבבים, לאחר מכן את השמן ולערבב.
  • מוסיפים כעת 2 כוסות פושרים ולהתחיל ללוש כמה דקות, לאחר מכן מוסיפים עוד חצי כוס מים וכף מלח, וללוש. את חצי כוס המים הנותרים מוסיפים בהדרגה ולפי צורך. הבצק צריך להיות דביק אבל לא דליל מידי.
  • משמנים את הבצק מעט מלמעלה, ומכסים ומתפיחים כשעה.
  • לאחר התפחה מורידים נפח וללוש מעט, ואז מתפיחים פעם שנייה כחצי שעה.
  • מורידים נפח, ומפזרים בנדיבות קמח על השיש ואז מורידים את הבצק על הקמח ואוספים את הבצק שלא ידבק.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק ללוש לכדור חלק בקמח. מניחים על שיש מקומח במרווחים, כך את 4 הכדורים.
  • מכסים בשקית רופפת מעל שלא יתייבשו, ומתפיחים ל-15 דקות.
  • מחממים תנור על תכנית טורבו 250 מעלות, בזמן החימום מכניסים את התבנית שתתחמם.
  • אפשר לאפות כל פעם 2 לחמים בתבנית - ממלאים קערה במי ברז לשים 2 כדורי בצק שיצופו במים והופכים מידי פעם. כדקה.
  • מוציאים את התבנית החמה ומניחים נייר אפיה, מוציאים כדור בצק מהמים ומניחים על נייר האפייה על התבנית החמה.
  • מותחים את הבצק לגודל הרצוי, עושים גומות בבצק לא בקצות האצבעות אלא בצד הידיים לאורך הבצק.
  • לשים בתנור על השלב הכי תחתון, ואופים בתנור עם תוכנית טורבו על חום של 250 מעלות עד שמתקבל צבע מעט זהוב.
  • מוציאים ומרימים מנייר האפייה, ומקררים על רשת.
  • אחרי כ-4 דקות לשים מעל מגבת.
  • את 2 כדורי הבצק שמים בתוך קערת המים גם דקה. ממש לפני שמוציאים את הלחמים האפויים כך התבנית נשארת חמה ומיד מניחים את הלחמים על נייר אפיה חדש.

הערות וטיפים

  • אפשר לעשות לחמים קטנים יותר מוארכים אבל לחלק ל 6 את הבצק.
  • אני לשה בידיים ללא מיקסר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון ללחם

איזה סוג השמן?
שמן רגיל. סויה, קנולה, חמניות.
האם כשזה יוצא מהתנור, כדאי לשים שמן זית?
לא.
לא מורחים עם ביצה?
אין צורך.
לא צריך עוד לשמן לפני ששמים במים? יוצאות לי לא חלקות
לא.
האם יש תחליף לביצה בבצק?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.

 


הבמה כולה שלכם:
לחם מתכון
צילום: פאני משה הרשקוביץ

“גם אני עשיתי תודה על המתכון!”
פאני משה הרשקוביץ

לחם גרוזיני
צילום: דורית אבקסיס

“מתכון מושלם תודה!”
דורית אבקסיס

מתכון ללחם בית
צילום: יולי סלפתי

“טוב…. זה שלמותת!!!”
יולי סלפתי


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: לחם מתכון מאת: חני קונאשוילי

Similar Posts

7 Comments

  1. ראיתי שמישהי שאלה על ביצה בבצק, ואת עונה שאפשר לשים יותר שמן, לא הבנתי או שמא פספסתי, אין במתכון ביצה! בנוסף, האם ניתן להקפיא או להכין חצי מהכמות? תודה.

    1. היי נורית,
      נראה שאת מתכוונת למתכון האחר ולא זה שהגבת עליו. במתכון הזה אין ביצה וגם אין בתגובות אף אחד ששאל לגבי זה.
      נשמח לדעת לאיזה מתכון התכוונת 🙂
      אפשר בהחלט להקפיא או להכין חצי מהכמות, בהצלחה!

  2. 5 stars
    מושלם לא עשיתי קג אלא רק 4 כפות קמח אבל יצא מ6שלם 1 כף סוכר טיפה מלח טפח פעמיים מים למתוח טיפה

    1. היי מירי,
      נהדר! שמחים שנהנית ותודה רבה ששיתפת אותנו בהכנה שלך 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ניסית את המתכון? איך יצא?