עוגת גבינה אפויה עננים

מרקם גבינתי עשיר עם טעם מטריף
בהשראת: שיראל קומפרמן
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
עוגת גבינה

אם אתם מחפשים לשדרגת את משחק עוגות הגבינה שלכם בעוגה נדירה ומיוחדת גם בטעם וגם במרקם, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!

קבלו עוגת גבינה אפויה שתמיד יוצאת גבוהה ורכה כמו עננים, עם מרקם גבינתי עשיר וטעם מטריף שפשוט נמס בפה.

מלווים עוגה זו בתוספות של פירות או שוקולד שאוהבים, ונהנים מקינוח אוורירי מושלם שישאיר את כולם מכורים לחיים רק בביס אחד!

מתכון באדיבות: שיראל קומפרמן

ספר המתכונים של שיראל קומפרמן

 

עוגת גבינה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה עננים

מרקם גבינתי עשיר עם טעם מטריף
ציון 4.29 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: שיראל קומפרמן

ציוד

סיר ג'חנון קוטר 22
כוס: כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 7 ביצים L
  • 750 גרם גבינה לבנה (אפשר 5%)
  • 1 מיכל גבינת שמנת 250 גרם
  • 1 גביע שמנת חמוצה (15%)
  • 1 חבילה פודינג וניל 80 גרם
  • 70 גרם קורנפלור
  • ½ כוס קמח
  • 1 ½ כוסות סוכר (חצי כוס לגבינות וכוס אחת לחלבונים)

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הגבינה לבנה, גבינת שמנת, ושמנת חמוצה, ומערבבים, ואז שמים חצי כוס סוכר.
  • אחרי שהסוכר הופך קצת שקוף על הגבינות, נערבב ונכניס את החלמונים והחומרים היבשים (קמח, קורנפלור, ופודינג וניל)
  • נערבב ממש טוב את כל התערובת ידנית / מיקסר שלא יהיו גושים בכלל .
  • אחרי זאת, נכין את הסיר של הג'חנון (מכינים אותו לפני הקצפת החלבונים מכיון שברגע שהחלבונים מוקצפות יש להם זמן מסוים עד שהחלבון הופך לא יציב) - משמנים את הסיר עם מרגרינה רכה, שימון ממש ממש יסודי על כל התבנית והדפנות, ואז שמים נייר אפייה רק בתחתית הסיר ומשמנים גם אותו.
  • לוקחים נייר כסף בהיקף התבנית , 2 שכבות של נייר, שמים באמצע נייר סופג ומרטיבים אותו מעט במים. מקפלים את הנייר כסף לגובה הסיר ועוטפים את הסיר עם הנייר כסף .
  • לאחר מכן מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר (שמים אותו בהדרגה כל פעם כף), כשהקצף יציב אבל לא נוקשה ממש, מעבירים שליש מהתערובת לגבינות ומערבבים במהירות, לאחר מכן מעבירים את שאר החלבונים לגבינות ומקפלים בתנועות סיבוב.
  • מעבירים לסיר הג'חנון ונותנים כמה דפיקות על השיש שכל האוויר יצא החוצה.
  • לאפייה - מחממים תנור מראש ושמים תבנית מים בתחתית התנור.
  • מכניסים לאפייה של חום עליון תחתון – 200 מעלות , למשך 15-20 דקות, עד שנוצר מעל העוגה קרום כהה ולא שרוף
  • לאחר מכן פותחים את התנור (לא לפחד היא לא תיפול ברגע ששימנתם אותה ממש טוב!)
  • מורידים את המעלות ל-150 ואופים למשך שעה בדיוק.
  • לאחר מכן פותחים את דלת התנור ונותנים לה להתקרר בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה עננים

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עו‎גת גבינה אפויה עננים – שיראל קומפרמן

Similar Posts

6 Comments

    1. היי נועה,
      אפשר להשתמש בקמח שקדים (שקדים טחונים) במקום, או לשים עוד פודינג וניל.
      בהצלחה!

  1. היי . נראה מעולה . אשמח לדעת איזה גבינת שמנת להשתמש במתכון? לא כתוב כמה אחוז. של נפוליאון זה טוב מבחינת אחוז השומן.?

    1. היי טופז,
      אפשר בהחלט להשתמש בנפוליאון. אחוז השומן לא קריטי, מה שאת מעדיפה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מאיר, יש דעות שונות לגבי פתיחת תנור וזה בגדול תלוי עוגה ותלוי במתכון. העוגה שנאפית בשיטה זו שמצויינת במתצכון אוהבת שיפתחו את דלת התנור, כך תרד לגובה הנכון – ואח”כ – ניתן להמשיך באפייתה. בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements